H21 FSPCA - Prewencyjne środki nadzoru w Bezpieczeństwie Żywności - Szkolenia Bureau Veritas

H21 FSPCA – Prewencyjne środki nadzoru w Bezpieczeństwie Żywności

Zapisz się na szkolenie

Korzyści

Kurs jest przeznaczony dla firm, które eksportują lub planują eksport żywność do USA. Nabędą Państwo wiedzę m.in. nt. nowych wymagań prawnych zawartych w ustawie Food Safety Modernisation Act (FSMA) oraz przygotują się do pełnienia funkcji PCQI – wykwalifikowanej osoby odpowiedzialnej za kontrole prewencyjne żywności. Uczestnicy otrzymają certyfikat Preventive Controls Qualified Individual.

Zakres szkolenia

  • FSMA założenia zmiany prawa żywnościowego w USA
  • Przegląd Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
  • Dobre praktyki produkcyjne
  • Biologiczne zagrożenia bezpieczeństwa żywności
  • Wstęp do opracowania planu bezpieczeństwa żywności
  • HACCP czy HARPC?
  • Preventive Controls (środki nadzoru) procesu technologicznego
  • Preventive Controls dla alergenów
  • Preventive Controls sanitarne
  • Preventive Controls w łańcuchu dostaw
  • Weryfikacja i walidacja
  • Plan wycofania produktu
  • Prowadzenie i utrzymywanie zapisów

Czas trwania

3 dni

UWAGA: Zgodnie z wytycznymi FSMA materiały na szkoleniu są w języku angielskim.

Zapisz się na szkolenie