Szanowni Państwo,
w odpowiedzi na oczekiwania naszych klientów, chcielibyśmy zaprosić na drugie Spotkanie Branży Spożywczej – Kryteria Zrównoważonego Rozwoju w Produkcji Żywności, które odbędzie się w Łodzi, w dniach 23-24 marca 2023r.
Podczas tegorocznego spotkania Paulina Szulc Kłosińska, Sustainability Consultant & GHG Verifier przybliży zagadnienia związane z redukcją emisji CO2 oraz zaprezentuje wyzwania, które niosą ze sobą nowe regulacje prawne związane z raportowaniem śladu węglowego dla przedsiębiorstw.
Audytor – Ekspert Jacek Markiewicz poruszy tematykę związaną z monitoringiem środowiskowym na przykładzie wymagań standardu FSSC (Food Safety System Certification).
W drugim dniu spotkania, Kierownik Pionu Certyfikacji branży Agri i Biopaliw Ewa Wanot podsumuje i przedstawi aktualne wymagania certyfikacyjne w świetle nowych przepisów europejskich i krajowych w zakresie przetwórstwa oraz wprowadzania na rynek produktów ekologicznych.
Po południu Kierownik Pionu Certyfikacji Branży Spożywczej Rafał Pietrasik, oprócz przeglądu zarządzania w obszarze IFS, BRC oraz HACCP, poruszy bardzo ciekawe zagadnienie dotyczące marnotrawstwa żywności na podstawie modelu oceny Bureau Veritas.
Tradycją stał się również udział w prelekcjach naszych klientów – w tym roku
będziemy gościć Marzenę Żmijewską z firmy Viking Malt.
Aby umilić przebieg łódzkiego spotkania, zorganizowany zostanie quiz w formie niespodzianki, a wieczorna kolacja będzie okazją do dyskusji, wymiany poglądów oraz nawiązania cennych relacji biznesowych.
Zapraszamy serdecznie,
Bureau Veritas Polska