Aktualności

II Spotkanie Branży Spożywczej: Kryteria Zrównoważonego Rozwoju w Produkcji Żywności 23-24 marca 2023

Bezpieczeństwo Żywności, 6 lutego, 2023

II Spotkanie Branży Spożywczej: Kryteria Zrównoważonego Rozwoju w Produkcji Żywności 23-24 marca 2023

Szanowni Państwo,

w odpowiedzi na oczekiwania naszych klientów, chcielibyśmy zaprosić na drugie Spotkanie Branży Spożywczej – Kryteria Zrównoważonego Rozwoju w Produkcji Żywności, które odbędzie się w Łodzi, w dniach 23-24 marca 2023r.

Podczas tegorocznego spotkania Paulina Szulc Kłosińska, Sustainability Consultant & GHG Verifier przybliży zagadnienia związane z redukcją emisji CO2 oraz zaprezentuje wyzwania, które niosą ze sobą nowe regulacje prawne związane   z raportowaniem śladu węglowego dla przedsiębiorstw.

Audytor – Ekspert Jacek Markiewicz poruszy tematykę związaną z monitoringiem środowiskowym na przykładzie wymagań standardu FSSC (Food Safety System Certification).

W drugim dniu spotkania, Kierownik Pionu Certyfikacji branży Agri i Biopaliw Ewa Wanot podsumuje i przedstawi aktualne wymagania certyfikacyjne w świetle nowych przepisów europejskich i krajowych w zakresie przetwórstwa oraz wprowadzania na rynek produktów ekologicznych.               

Po południu Kierownik Pionu Certyfikacji Branży Spożywczej Rafał Pietrasik, oprócz przeglądu zarządzania w obszarze IFS, BRC oraz HACCP, poruszy bardzo ciekawe zagadnienie dotyczące marnotrawstwa żywności na podstawie modelu oceny Bureau Veritas.

Tradycją stał się również udział w prelekcjach naszych klientów – w tym roku
będziemy gościć Marzenę Żmijewską z firmy Viking Malt.

Aby umilić przebieg łódzkiego spotkania, zorganizowany zostanie quiz w formie  niespodzianki, a wieczorna kolacja będzie okazją do dyskusji, wymiany poglądów oraz nawiązania cennych relacji biznesowych.

Zapraszamy serdecznie,

Bureau Veritas Polska

 

Zapisz się na newsletter Bureau Veritas i bądź na bieżąco!