Szkolenie z kategorii Bezpieczeństwo Żywności

Praktyczna interpretacja wymagań BRC Packaging v.6

O szkoleniu O szkoleniu

Na szkoleniu poznają Państwo wymagania standardu BRC Packaging wersja 6, oraz o jego zastosowanie.

Ocena i Certyfikaty Ocena i Certyfikaty

  • Ocena uczestników prowadzona jest poprzez ciągłą ocenę ich zaangażowania w fazie teoretycznej i praktycznej szkolenia;
  • Na zakończenie szkolenia uczestnicy otrzymują certyfikat uczestnictwa w szkoleniu wystawiony przez Bureau Veritas Polska.

Dla kogo Dla Kogo

Pracownicy działu jakości firm produkujących opakowania i materiały opakowaniowe; osoby odpowiedzialne za wdrożenie standardu BRC Packaging.

Omówienie wymagań normy BRC Packaging (dawniej BR IoP) a w tym:

  • Wprowadzenie do standardu BRC – historia, podstawowe założenia i cele.
  • Proces audytowy, klasyfikacja wymagań.
  • BRC a GFSI – wzajemne uznanie standardów.
  • Wymagania fundamentalne
  • Omówienie wymagań standardu BRC.
    • Zarządzanie najwyższego kierownictwa
    • System zarządzania ryzykiem/ ocena ryzyka
    • Bezpieczeństwo produktu i zarządzanie jakością
    • Wymagania dla lokalizacji
    • Kontrola procesu i produktu
    • Personel
  • Niezgodności wynikające z audytu i podejmowanie działań korygujących
  • Ocena z audytu oraz częstotliwość kontroli
  • Typowe rodzaje opakowań objęte procesem certyfikacji.
  • Korzyści wynikające z wdrożenia standardu BRC

Absolwentka Akademii Rolniczo-Technicznej w Olsztynie (dzisiejszy Uniwersytet Warmińsko Mazurski) kierunek zootechnika oraz studiów podyplomowych na Politechnice Łódzkiej na wydziale chemii spożywczej: zarządzania jakością w przemyśle spożywczym i podyplomowych studiów pedagogicznych. Odbyła liczne szkolenia doskonalące oraz (…)

Czytaj więcej

Absolwent Politechniki Łódzkiej. Magister inżynier Biotechnologii o specjalności Mikrobiologia Techniczna. Współpracę z Bureau Veritas Polska rozpoczął w 2003 roku. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate, polskie i europejskie, doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem (…)

Czytaj więcej

Absolwent Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na kierunku Wydziału Technologii Żywności. Współpracę z Bureau Veritas rozpoczął w 2010r. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem żywności. Podczas prowadzenia (…)

Czytaj więcej

Absolwentka Wydziału Technologii Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie i Studium Podyplomowego Polityki Warszawskiej – Zarządzanie Jakością, Środowiskiem i Bezpieczeństwem Pracy. Posiada wieloletnie doświadczenie praktyczne w zakresie GHP, GMP, HACCP i SZBŻ i SZJ, (…)

Czytaj więcej

27.01.2020

Kraków

750zł + VAT

Brak.

Omówienie wymagań normy BRC Packaging (dawniej BR IoP) a w tym:

  • Wprowadzenie do standardu BRC – historia, podstawowe założenia i cele.
  • Proces audytowy, klasyfikacja wymagań.
  • BRC a GFSI – wzajemne uznanie standardów.
  • Wymagania fundamentalne
  • Omówienie wymagań standardu BRC.
    • Zarządzanie najwyższego kierownictwa
    • System zarządzania ryzykiem/ ocena ryzyka
    • Bezpieczeństwo produktu i zarządzanie jakością
    • Wymagania dla lokalizacji
    • Kontrola procesu i produktu
    • Personel
  • Niezgodności wynikające z audytu i podejmowanie działań korygujących
  • Ocena z audytu oraz częstotliwość kontroli
  • Typowe rodzaje opakowań objęte procesem certyfikacji.
  • Korzyści wynikające z wdrożenia standardu BRC

Absolwentka Akademii Rolniczo-Technicznej w Olsztynie (dzisiejszy Uniwersytet Warmińsko Mazurski) kierunek zootechnika oraz studiów podyplomowych na Politechnice Łódzkiej na wydziale chemii spożywczej: zarządzania jakością w przemyśle spożywczym i podyplomowych studiów pedagogicznych. Odbyła liczne szkolenia doskonalące oraz (…)

Czytaj więcej

Absolwent Politechniki Łódzkiej. Magister inżynier Biotechnologii o specjalności Mikrobiologia Techniczna. Współpracę z Bureau Veritas Polska rozpoczął w 2003 roku. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate, polskie i europejskie, doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem (…)

Czytaj więcej

Absolwent Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na kierunku Wydziału Technologii Żywności. Współpracę z Bureau Veritas rozpoczął w 2010r. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem żywności. Podczas prowadzenia (…)

Czytaj więcej

Absolwentka Wydziału Technologii Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie i Studium Podyplomowego Polityki Warszawskiej – Zarządzanie Jakością, Środowiskiem i Bezpieczeństwem Pracy. Posiada wieloletnie doświadczenie praktyczne w zakresie GHP, GMP, HACCP i SZBŻ i SZJ, (…)

Czytaj więcej

27.01.2020

Kraków

750zł + VAT

Brak.

Zapisz się na newsletter Bureau Veritas i bądź na bieżąco!