Szkolenie z kategorii Bezpieczeństwo Żywności

FSSC 22000 a inne systemy zarządzania bezpieczeństwem żywności, czyli jak spełnić wymagania liderów rynku spożywczego?

O szkoleniu O szkoleniu

Podczas szkolenia zapoznają się Państwo ze szczegółową misją i wizją FSSC 22000* oraz podstawowymi różnicami pomiędzy FSSC 22000 a innymi schematami certyfikacji dla branży spożywczej. Jako, że system jest stosowany przez duże organizacje z silną pozycja na rynku, wymóg FSSC przekłada się również na dostawców. Podczas szkolenia poznają Państwo kluczowe wymagania liderów rynku spożywczego oraz dowiedzą się, na co należy zwrócić szczególną uwagę przy wdrożeniu lub/i certyfikacji na zgodność z FSSC.

*FSSC 22000 – system oparty na międzynarodowych i niezależnych standardach ISO 22000 oraz ISO/TS 22002-1 (względnie PAS 220). W pełni uznany przez GFSI (Global Food Safety Initiative) i jednostki akredytujące na całym świecie. FSSC jest ciągle rozwijany aby mógł być stosowany przez wszystkie ogniwa łańcucha dostaw. System został opracowany i jest promowany przez CIAA (Confederation of the Food and Drink Industries of the European Union). FSSC stosowane jest przez duże organizacje z silną pozycja na rynku (np. Danone, Nestle, Kraft Foods, Unilever) jak również przez ich dostawców. System FSSC wspierany jest przez producentów produktów spożywczych, szczególnie w przypadku producentów półproduktów do dalszego przerobu.

Ocena i Certyfikaty Ocena i Certyfikaty

Ocena Państwa uczestnictwa w szkoleniu prowadzona jest poprzez ciągłą ocenę zaangażowania w fazie teoretycznej i praktycznej szkolenia; Na zakończenie szkolenia dostają Państwo certyfikat uczestnictwa.

Dla kogo Dla Kogo

Producenci żywności, producenci dodatków do żywności (również takich jak gazy: O2, CO2, Ar, N2), zakłady zajmujące się pakowaniem i konfekcjonowaniem żywności (np. plastrowanie i pakowanie w atmosferze ochronnej).
Profil: kierownictwo wyższego i średniego szczebla, kierownicy działów jakości, pracownicy działów kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności.  Osoby zaangażowane w budowę i utrzymanie systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności (pełnomocnicy zarządów). Wyznaczeni pracownicy działów produkcyjnych lub inni, chcący zdobyć wiedzę i umiejętności w ww. zakresie.

  • Zapoznanie z wymaganiami FSSC 22000 wersja 5
  • Przypomnienie wymagań ISO 22000:2018
  • Zapoznanie z zasadami certyfikacji zgodnie z z FSSC 22000 wersja 5

Absolwentka Akademii Rolniczo-Technicznej w Olsztynie (dzisiejszy Uniwersytet Warmińsko Mazurski) kierunek zootechnika oraz studiów podyplomowych na Politechnice Łódzkiej na wydziale chemii spożywczej: zarządzania jakością w przemyśle spożywczym i podyplomowych studiów pedagogicznych. Odbyła liczne szkolenia doskonalące oraz (…)

Czytaj więcej

Absolwent Politechniki Łódzkiej. Magister inżynier Biotechnologii o specjalności Mikrobiologia Techniczna. Współpracę z Bureau Veritas Polska rozpoczął w 2003 roku. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate, polskie i europejskie, doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem (…)

Czytaj więcej

Absolwent Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na kierunku Wydziału Technologii Żywności. Współpracę z Bureau Veritas rozpoczął w 2010r. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem żywności. Podczas prowadzenia (…)

Czytaj więcej

Absolwentka Wydziału Technologii Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie i Studium Podyplomowego Polityki Warszawskiej – Zarządzanie Jakością, Środowiskiem i Bezpieczeństwem Pracy. Posiada wieloletnie doświadczenie praktyczne w zakresie GHP, GMP, HACCP i SZBŻ i SZJ, (…)

Czytaj więcej

Zalecana wcześniejsza znajomość  standardów bezpieczeństwa żywności.

  • Zapoznanie z wymaganiami FSSC 22000 wersja 5
  • Przypomnienie wymagań ISO 22000:2018
  • Zapoznanie z zasadami certyfikacji zgodnie z z FSSC 22000 wersja 5

Absolwentka Akademii Rolniczo-Technicznej w Olsztynie (dzisiejszy Uniwersytet Warmińsko Mazurski) kierunek zootechnika oraz studiów podyplomowych na Politechnice Łódzkiej na wydziale chemii spożywczej: zarządzania jakością w przemyśle spożywczym i podyplomowych studiów pedagogicznych. Odbyła liczne szkolenia doskonalące oraz (…)

Czytaj więcej

Absolwent Politechniki Łódzkiej. Magister inżynier Biotechnologii o specjalności Mikrobiologia Techniczna. Współpracę z Bureau Veritas Polska rozpoczął w 2003 roku. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate, polskie i europejskie, doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem (…)

Czytaj więcej

Absolwent Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na kierunku Wydziału Technologii Żywności. Współpracę z Bureau Veritas rozpoczął w 2010r. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem żywności. Podczas prowadzenia (…)

Czytaj więcej

Absolwentka Wydziału Technologii Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie i Studium Podyplomowego Polityki Warszawskiej – Zarządzanie Jakością, Środowiskiem i Bezpieczeństwem Pracy. Posiada wieloletnie doświadczenie praktyczne w zakresie GHP, GMP, HACCP i SZBŻ i SZJ, (…)

Czytaj więcej

Zalecana wcześniejsza znajomość  standardów bezpieczeństwa żywności.

Nie jesteś przekonany?
Poznaj korzyści i opinie osób, które odbyły szkolenie:

Adam Kowalski

Manager

Zapisz się na newsletter Bureau Veritas i bądź na bieżąco!