Szanowni Państwo,
pomimo wciąż nieco niestabilnego czasu, nie rezygnujemy z organizacji branżowych spotkań. Tym razem będziemy gościć przedstawicieli sektora spożywczego. Jest nam bardzo miło poinformować, że organizujemy spotkanie w Łodzi, w dniu 18 marca 2022r.
Podejmiemy temat szeroko pojętej kultury bezpieczeństwa żywności, jej definicji i genezy, a przede wszystkim – zastosowania w wybranych standardach. Przedstawimy też najciekawsze modele budowania kultury bezpieczeństwa żywności wykorzystywane w praktyce. Temat ten przybliży Państwu nasz wieloletni audytor i ekspert bezpieczeństwa żywności – Jacek Markiewicz. Bliskie wszystkim zagadnienia ekologiczne i założenia certyfikacyjne w nawiązaniu do obowiązujących od 2021r. wymagań prawnych przedstawi Ewa Wanot, specjalistka w tej dziedzinie i kierownik certyfikacji w branży agro-spożywczej oraz biopaliw. Pani Paulina Szulc wprowadzi temat śladu węglowego w produkcji spożywczej i możliwości zarządzania strategiami zrównoważonego rozwoju. Natomiast Rafał Pietrasik, kierownik certyfikacji branży spożywczej, zapozna Państwa z wnioskami z ostatnich doświadczeń audytowych w zakresie IFS v7.
Najbardziej cieszy nas aktywny udział naszych klientów – Carrefour Polska oraz Zeelandia – którzy zgodzili się podzielić z nami swoimi doświadczeniami i osiągnięciami w ww. tematach.
Termin i miejsce: 18 marca 2022r., Hotel Tobaco, Łódź
10.00 – 10.15 Wprowadzenie i prezentacja Bureau Veritas Polska
Patrycja Żbikowska – kierownik działu Szkoleń Bureau Veritas Polska
10.15 – 11.30 Kultura bezpieczeństwa żywności w kontekście wymagań prawnych
Jacek Markiewicz – audytor, trener, ekspert bezpieczeństwa żywności
Bureau Veritas Polska
11.30- 12.00 Praktyczne podejście do tematu kultury bezpieczeństwa żywności – Zeelandia
12.00 – 12.15 Przerwa kawowa
12.15 – 12.45 Certyfikacja ekologiczna w świetle zmian prawnych od stycznia 2021
Ewa Wanot – audytor i ekspert branży agro-spożywczej oraz biopaliw
Business Unit Manager, Bureau Veritas Polska
12:45 – 13:15 Certyfikacja ekologiczna w sieci handlowej – dobre praktyki Carrefour Polska
13.15 – 14.15 Obiad
14.15 – 15.15 Ślad węglowy produkcji żywności
Paulina Szulc – konsultant ds. zrównoważonego rozwoju
Bureau Veritas Polska
15.15 -16.30 IFS v7 najczęstsze wnioski, niezgodności, ocena ryzyka i jej właściwa interpretacja, częstotliwość przeglądów zarządzania
Rafał Pietrasik – audytor, trener, ekspert bezpieczeństwa żywności
Business Unit Manager Food Certification, Bureau Veritas Polska
16.30 – 18.00 Wszystkich uczestników i prelegentów zapraszamy na spotkanie koktajlowe
Koszt spotkania:
– 950 zł netto (w tym koszt z cateringiem);
– 1100 zł netto (koszt z cateringiem i parkingiem 1 doba)
Istnieje możliwość rezerwacji noclegów przez Bureau Veritas Polska lub indywidualnie
(240 pln pokój 1os. ze śniadaniem, 295 pln pokój 2os. ze śniadaniem)
Więcej informacji:
Joanna Wesołowicz, joanna.wesolowicz@bureauveritas.com, 601 330 012
Patrycja Żbikowska, patrycja.zbikowska@bureauveritas.com, 601 699 309
Ewa Wanot, ewa.wanot@bureauveritas.com, 691 803 185
Rafał Pietrasik, rafal.pietrasik@bureauveritas.com, 601 757 525
Jacek Markiewicz, jacek.markiewicz@bureauveritas.com, 601 668 796
Termin i miejsce: 18 marca 2022r., Hotel Tobaco, Łódź
10.00 – 10.15 Wprowadzenie i prezentacja Bureau Veritas Polska
Patrycja Żbikowska – kierownik działu Szkoleń Bureau Veritas Polska
10.15 – 11.30 Kultura bezpieczeństwa żywności w kontekście wymagań prawnych
Jacek Markiewicz – audytor, trener, ekspert bezpieczeństwa żywności
Bureau Veritas Polska
11.30- 12.00 Praktyczne podejście do tematu kultury bezpieczeństwa żywności – Zeelandia
12.00 – 12.15 Przerwa kawowa
12.15 – 12.45 Certyfikacja ekologiczna w świetle zmian prawnych od stycznia 2021
Ewa Wanot – audytor i ekspert branży agro-spożywczej oraz biopaliw
Business Unit Manager, Bureau Veritas Polska
12:45 – 13:15 Certyfikacja ekologiczna w sieci handlowej – dobre praktyki Carrefour Polska
13.15 – 14.15 Obiad
14.15 – 15.15 Ślad węglowy produkcji żywności
Paulina Szulc – konsultant ds. zrównoważonego rozwoju
Bureau Veritas Polska
15.15 -16.30 IFS v7 najczęstsze wnioski, niezgodności, ocena ryzyka i jej właściwa interpretacja, częstotliwość przeglądów zarządzania
Rafał Pietrasik – audytor, trener, ekspert bezpieczeństwa żywności
Business Unit Manager Food Certification, Bureau Veritas Polska
16.30 – 18.00 Wszystkich uczestników i prelegentów zapraszamy na spotkanie koktajlowe
Koszt spotkania:
– 950 zł netto (w tym koszt z cateringiem);
– 1100 zł netto (koszt z cateringiem i parkingiem 1 doba)
Istnieje możliwość rezerwacji noclegów przez Bureau Veritas Polska lub indywidualnie
(240 pln pokój 1os. ze śniadaniem, 295 pln pokój 2os. ze śniadaniem)
Więcej informacji:
Joanna Wesołowicz, joanna.wesolowicz@bureauveritas.com, 601 330 012
Patrycja Żbikowska, patrycja.zbikowska@bureauveritas.com, 601 699 309
Ewa Wanot, ewa.wanot@bureauveritas.com, 691 803 185
Rafał Pietrasik, rafal.pietrasik@bureauveritas.com, 601 757 525
Jacek Markiewicz, jacek.markiewicz@bureauveritas.com, 601 668 796
Absolwent Politechniki Łódzkiej. Magister inżynier Biotechnologii o specjalności Mikrobiologia Techniczna. Współpracę z Bureau Veritas Polska rozpoczął w 2003 roku. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate, polskie i europejskie, doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem (…)
Czytaj więcej
Absolwent Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na kierunku Wydziału Technologii Żywności. Współpracę z Bureau Veritas rozpoczął w 2010r. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem żywności. Podczas prowadzenia (…)
Czytaj więcej