Szkolenie z kategorii Bezpieczeństwo żywności

Konferencja FOOD: Zmiany i najważniejsze trendy 2022 dla branży spożywczej

O szkoleniu O szkoleniu

Szanowni Państwo,

pomimo wciąż nieco niestabilnego czasu, nie rezygnujemy z organizacji branżowych spotkań. Tym razem będziemy gościć przedstawicieli sektora spożywczego. Jest nam bardzo miło poinformować, że organizujemy spotkanie w Łodzi, w dniu 18 marca 2022r.

Podejmiemy temat szeroko pojętej kultury bezpieczeństwa żywności, jej definicji i genezy, a przede wszystkim – zastosowania w wybranych standardach. Przedstawimy też najciekawsze modele budowania kultury bezpieczeństwa żywności wykorzystywane w praktyce. Temat ten przybliży Państwu nasz wieloletni audytor i ekspert bezpieczeństwa żywności – Jacek Markiewicz. Bliskie wszystkim zagadnienia ekologiczne i założenia certyfikacyjne w nawiązaniu do obowiązujących od 2021r. wymagań prawnych przedstawi Ewa Wanot, specjalistka w tej dziedzinie i kierownik certyfikacji w branży agro-spożywczej oraz biopaliw. Pani Paulina Szulc wprowadzi temat śladu węglowego w produkcji spożywczej i możliwości zarządzania strategiami zrównoważonego rozwoju. Natomiast Rafał Pietrasik, kierownik certyfikacji branży spożywczej, zapozna Państwa z wnioskami z ostatnich doświadczeń audytowych w zakresie IFS v7.

Najbardziej cieszy nas aktywny udział naszych klientów – Carrefour Polska oraz Zeelandia – którzy zgodzili się podzielić z nami swoimi doświadczeniami i osiągnięciami w ww. tematach.

Termin i miejsce: 18 marca 2022r., Hotel Tobaco, Łódź

10.00 – 10.15 Wprowadzenie i prezentacja Bureau Veritas Polska
Patrycja Żbikowska – kierownik działu Szkoleń Bureau Veritas Polska

10.15 – 11.30  Kultura bezpieczeństwa żywności w kontekście wymagań prawnych
Jacek Markiewicz – audytor, trener, ekspert bezpieczeństwa żywności
Bureau Veritas Polska

11.30- 12.00  Praktyczne podejście do tematu kultury bezpieczeństwa żywności – Zeelandia

12.00 – 12.15  Przerwa kawowa

12.15 – 12.45  Certyfikacja ekologiczna w świetle zmian prawnych od stycznia 2021
Ewa Wanot – audytor i ekspert branży agro-spożywczej oraz biopaliw
Business Unit Manager, Bureau Veritas Polska

12:45 – 13:15  Certyfikacja ekologiczna w sieci handlowej – dobre praktyki Carrefour Polska

13.15 – 14.15   Obiad

14.15 – 15.15  Ślad węglowy produkcji żywności
Paulina Szulc – konsultant ds. zrównoważonego rozwoju
Bureau Veritas Polska

15.15 -16.30  IFS v7 najczęstsze wnioski, niezgodności, ocena ryzyka i jej właściwa interpretacja, częstotliwość przeglądów zarządzania
Rafał Pietrasik – audytor, trener, ekspert bezpieczeństwa żywności
Business Unit Manager Food Certification, Bureau Veritas Polska

16.30 – 18.00   Wszystkich uczestników i prelegentów zapraszamy na spotkanie koktajlowe

POBIERZ AGENDĘ KONFERENCJI

Koszt spotkania:

–  950 zł netto (w tym koszt z cateringiem);

– 1100 zł netto (koszt z cateringiem i parkingiem 1 doba)

Istnieje możliwość rezerwacji noclegów przez Bureau Veritas Polska lub indywidualnie
(240 pln pokój 1os. ze śniadaniem, 295 pln pokój 2os. ze śniadaniem)

Więcej informacji:

Joanna Wesołowicz, joanna.wesolowicz@bureauveritas.com, 601 330 012

Patrycja Żbikowska, patrycja.zbikowska@bureauveritas.com, 601 699 309

Ewa Wanot, ewa.wanot@bureauveritas.com, 691 803 185

Rafał Pietrasik, rafal.pietrasik@bureauveritas.com, 601 757 525

Jacek Markiewicz, jacek.markiewicz@bureauveritas.com, 601 668 796

Absolwent Politechniki Łódzkiej. Magister inżynier Biotechnologii o specjalności Mikrobiologia Techniczna. Współpracę z Bureau Veritas Polska rozpoczął w 2003 roku. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate, polskie i europejskie, doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem (…)

Czytaj więcej

Absolwent Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na kierunku Wydziału Technologii Żywności. Współpracę z Bureau Veritas rozpoczął w 2010r. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem żywności. Podczas prowadzenia (…)

Czytaj więcej

Termin i miejsce: 18 marca 2022r., Hotel Tobaco, Łódź

10.00 – 10.15 Wprowadzenie i prezentacja Bureau Veritas Polska
Patrycja Żbikowska – kierownik działu Szkoleń Bureau Veritas Polska

10.15 – 11.30  Kultura bezpieczeństwa żywności w kontekście wymagań prawnych
Jacek Markiewicz – audytor, trener, ekspert bezpieczeństwa żywności
Bureau Veritas Polska

11.30- 12.00  Praktyczne podejście do tematu kultury bezpieczeństwa żywności – Zeelandia

12.00 – 12.15  Przerwa kawowa

12.15 – 12.45  Certyfikacja ekologiczna w świetle zmian prawnych od stycznia 2021
Ewa Wanot – audytor i ekspert branży agro-spożywczej oraz biopaliw
Business Unit Manager, Bureau Veritas Polska

12:45 – 13:15  Certyfikacja ekologiczna w sieci handlowej – dobre praktyki Carrefour Polska

13.15 – 14.15   Obiad

14.15 – 15.15  Ślad węglowy produkcji żywności
Paulina Szulc – konsultant ds. zrównoważonego rozwoju
Bureau Veritas Polska

15.15 -16.30  IFS v7 najczęstsze wnioski, niezgodności, ocena ryzyka i jej właściwa interpretacja, częstotliwość przeglądów zarządzania
Rafał Pietrasik – audytor, trener, ekspert bezpieczeństwa żywności
Business Unit Manager Food Certification, Bureau Veritas Polska

16.30 – 18.00   Wszystkich uczestników i prelegentów zapraszamy na spotkanie koktajlowe

POBIERZ AGENDĘ KONFERENCJI

Koszt spotkania:

–  950 zł netto (w tym koszt z cateringiem);

– 1100 zł netto (koszt z cateringiem i parkingiem 1 doba)

Istnieje możliwość rezerwacji noclegów przez Bureau Veritas Polska lub indywidualnie
(240 pln pokój 1os. ze śniadaniem, 295 pln pokój 2os. ze śniadaniem)

Więcej informacji:

Joanna Wesołowicz, joanna.wesolowicz@bureauveritas.com, 601 330 012

Patrycja Żbikowska, patrycja.zbikowska@bureauveritas.com, 601 699 309

Ewa Wanot, ewa.wanot@bureauveritas.com, 691 803 185

Rafał Pietrasik, rafal.pietrasik@bureauveritas.com, 601 757 525

Jacek Markiewicz, jacek.markiewicz@bureauveritas.com, 601 668 796

Absolwent Politechniki Łódzkiej. Magister inżynier Biotechnologii o specjalności Mikrobiologia Techniczna. Współpracę z Bureau Veritas Polska rozpoczął w 2003 roku. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate, polskie i europejskie, doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem (…)

Czytaj więcej

Absolwent Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na kierunku Wydziału Technologii Żywności. Współpracę z Bureau Veritas rozpoczął w 2010r. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem żywności. Podczas prowadzenia (…)

Czytaj więcej

Zapisz się na newsletter Bureau Veritas i bądź na bieżąco!