Szkolenie z kategorii Bezpieczeństwo Żywności

Przewodniczący Zespołu Bezpieczeństwa Żywności wg IFS/BRC Food

O szkoleniu O szkoleniu

Szkolenie przygotuje do pełnienia funkcji Przewodniczącego zespołu HACCP/ bezpieczeństwa żywności.

Ocena i Certyfikaty Ocena i Certyfikaty

Ocena uczestników prowadzona jest poprzez ciągła ocenę ich zaangażowania w fazie teoretycznej oraz w fazie ćwiczeń praktycznych. Uczestnicy po zaliczeniu testu końcowego otrzymują certyfikat Przewodniczącego Zespołu Bezpieczeństwa Żywności.

Dla kogo Dla Kogo

Przewodniczący Zespołów Bezpieczeństwa Żywności.

  1. Wstęp i rozpoczęcie
  2. Wymagania ISO 22000/ FSSC 22000, BRC Food, IFS Food i CA dla zespołu HACCP/ bezpieczeństwa żywności.
    a) Zadania zespołu HACCP/ bezpieczeństwa żywności;
  3. Rola i odpowiedzialności Przewodniczącego zespołu HACCP/ bezpieczeństwa żywności;
  4. Doskonalenie SZBŻ;
    a) Nadzór nad audytami wewnętrznymi;
    b) Nadzór nad działaniami korygującymi;
    c) Przegląd zarządzania;
  5. Tworzenie i zarzadzanie dokumentacją systemową i zapisami;
  6. Ćwiczenia, warsztaty, dyskusja.
  7. Test sprawdzający wiedzę
  8. Podsumowanie

Absolwentka Wydziału Technologii Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie i Studium Podyplomowego Polityki Warszawskiej – Zarządzanie Jakością, Środowiskiem i Bezpieczeństwem Pracy. Posiada wieloletnie doświadczenie praktyczne w zakresie GHP, GMP, HACCP i SZBŻ i SZJ, (…)

Czytaj więcej

  1. Wstęp i rozpoczęcie
  2. Wymagania ISO 22000/ FSSC 22000, BRC Food, IFS Food i CA dla zespołu HACCP/ bezpieczeństwa żywności.
    a) Zadania zespołu HACCP/ bezpieczeństwa żywności;
  3. Rola i odpowiedzialności Przewodniczącego zespołu HACCP/ bezpieczeństwa żywności;
  4. Doskonalenie SZBŻ;
    a) Nadzór nad audytami wewnętrznymi;
    b) Nadzór nad działaniami korygującymi;
    c) Przegląd zarządzania;
  5. Tworzenie i zarzadzanie dokumentacją systemową i zapisami;
  6. Ćwiczenia, warsztaty, dyskusja.
  7. Test sprawdzający wiedzę
  8. Podsumowanie

Absolwentka Wydziału Technologii Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie i Studium Podyplomowego Polityki Warszawskiej – Zarządzanie Jakością, Środowiskiem i Bezpieczeństwem Pracy. Posiada wieloletnie doświadczenie praktyczne w zakresie GHP, GMP, HACCP i SZBŻ i SZJ, (…)

Czytaj więcej

Zapisz się na newsletter Bureau Veritas i bądź na bieżąco!