Zapisz się na szkolenie
Korzyści
Na szkoleniu zdobędą Państwo niezbędną wiedzę na temat wymagań oraz funkcjonowania systemu HACCP, zrozumieją Państwo zasady audytowania, będą umieli:
- zaplanować i przygotować się do audytu (auditu*);
- zbierać i analizować dowody;
- przeprowadzić audit wewnętrzny i raportować jego wyniki;
- organizaować i zarządzać audytem przeprowadzonym przez zespół audytorów.
Zakres szkolenia
- Przegląd metod zarządzania bezpieczeństwem Żywności;
- Wymagania formalno-prawne;
- Analiza kodeksu GMP, planu HACCP;
- Prezentacja normy DS. 3027 HACCP:2002;
- Auditowanie – cel i planowanie auditów, a także sposobu przeprowadzenia efektywnego auditu i jego raportowania (ISO 19011);
- Dokumentacja auditu, raporty niezgodności i działania korygujące, listy kontrolne.
Ocena uczestników
- Ocena uczestników prowadzona jest poprzez ciągłą ocenę ich zaangażowania w fazie teoretycznej i praktycznej szkolenia oraz na podstawie wyniku testu pisemnego;
- Na zakończenie szkolenia uczestnicy dostają certyfikat uczestnictwa w szkoleniu;
- Po otrzymaniu pozytywnego wyniku z testu uczestnicy otrzymują certyfikat ukończenia szkolenia.
Grupa docelowa
Pracownicy wszystkich szczebli, osoby odpowiedzialne za wdrożenie nowych lub utrzymywanie istniejących systemów; kandydaci na auditorów wewnętrznych; osoby zaangażowane w doradztwo w zakresie systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności i ich auditowanie.
Warunki uczestnictwa
- Zalecana wcześniejsza znajomość systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP.
Czas trwania
1 dzień
Audit* – obie formy zarówno Audyt jak i Audit są poprawne, ze względu na popularność słowa Audit używamytej formy
Sprawdź aktualne szkolenia otwarte
Zapytaj o szkolenie zamknięte