HACCP - zasady dla pracowników produkcyjnych

H14 – Zasady HACCP dla pracowników produkcyjnych

Korzyści

Na szkoleniu dowiedzą się Państwo jakie wymagania stawia norma HACCP wobec pracowników produkcyjnych. Będą Państwo mieli również okazję wymiany doświadczeń i poglądów w zakresie związanym ze standardem HACCP.

Zakres szkolenia

  • Co to jest bezpieczeństwo żywności?
  • System HACCP: definicja, zasady utrzymania systemu (audity HACCP, przeglądy systemu);
  • Czym są drobnoustroje, czego potrzebują, gdzie się znajdują, jak się rozwijają?
  • Choroby przenoszone przez żywność;
  • Jak pracownik zakaża żywność?
  • Skuteczna higiena rąk;
  • Ubranie pracownika;
  • Środowisko pracy i infrastruktura;
  • Mycie i dezynfekcja;
  • Szkodniki;
  • Odpowiedzialność i rola pracowników produkcyjnych w systemie bezpieczeństwa żywności;
  • Monitorowanie punktów CCP / CP;
  • Analiza zagrożeń;
  • Warsztaty z podziałem na panele branżowe.

Ocena uczestników

  • Ocena uczestników prowadzona jest poprzez ciągłą ocenę ich zaangażowania w fazie teoretycznej i praktycznej szkolenia;
  • Na zakończenie szkolenia uczestnicy otrzymują certyfikat uczestnictwa w szkoleniu wystawiony przez Bureau Veritas Polska.

Grupa docelowa

Pracownicy produkcyjni firmy z branży spożywczej.

Warunki uczestnictwa

  • Zalecana wstępna znajomość systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności.

Czas trwania

1 dzień

Sprawdź aktualne szkolenia otwarte
Zapytaj o szkolenie zamknięte