ISO 22000 - System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności

H01 – Omówienie normy ISO 22000:2018

Zapisz się na szkolenie

Korzyści

Dzięki szkoleniu będą Państwo rozumieli wymagania oraz funkcjonowanie standardu ISO 22000:2018. Dowiedzą się Państwo jakie korzyści wypływają z dostosowania Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności (HACCP, IFS, BRC) do wymagań międzynarodowej normy ISO 22000 oraz poznają różnice między standardami obowiązującymi w branży spożywczej (BRC, IFS, ISO 22000).

Zakres szkolenia

  • Wymagania normy ISO 22000:2018
  • Przejście z normy ISO 22000:2005 na ISO 22000:2018
  • Określenie i wdrożenie strategii przejścia na 22000:2018
  • Cele i założenia normyISO 22000:2018
  • Pojęcia i definicje
  • Planowanie ścieżki przejścia na nową wersję certyfikatu ISO 22000:2018

Ocena uczestników

  • Ocena uczestników prowadzona jest poprzez ciągłą ocenę ich zaangażowania w fazie teoretycznej i praktycznej szkolenia oraz gdy trener uzna za słuszne na podstawie testu końcowego;
  • Na zakończenie szkolenia uczestnicy otrzymują certyfikat uczestnictwa w szkoleniu wystawiony przez Bureau Veritas Polska.

Grupa docelowa

Pracownicy wszystkich szczebli, osoby odpowiedzialne za wdrożenie nowych lub utrzymywanie istniejących systemów; auditorzy wewnętrzni; osoby zaangażowane w doradztwo w zakresie systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności i ich auditowanie.

Warunki uczestnictwa

  • Zalecana wcześniejsza znajomość systemu HACCP;
  • Zalecane przeczytanie Normy ISO22000:2005 przed szkolenie.

Czas trwania

1 dzień

Zapisz się na szkolenie
Sprawdź aktualne szkolenia otwarte
Zapytaj o szkolenie zamknięte