Korzyści
Na szkoleniu zapoznają się Państwo z wymaganiami jakościowymi stawianymi producentom, przetwórcom, handlowcom, transportowi prowadzącym działalność w branży paszowej. Standard GMP + 2006 PDV określa wymogi bezpieczeństwa produktów paszowych (pasz). System spójny jest z dyrektywami i rozporządzeniami UE, w tym rozporządzeniem 183/2005 Parlamentu Europejskiego. Podczas szkolenia zostaną Państwu przedstawione standardy GMP B 2 i GMP B 3 (2007), dotyczące handlu, magazynowania, przetwarzania i produkcji – ich cechy wspólne i różnice. Standardy wymagają niezależnej certyfikacji.
Zakres szkolenia
Prezentacje oraz warsztaty:
- Zasady obowiązujące w przemyśle paszowym od 2010r.;
- Wprowadzenie do wymagań GMP + ;
- Zasady oceny przedsiębiorstwa w czasie auditu;
- Prezentacja wymagań GMP B 2 i GMP B 3;
- GMP + 2006 a inne europejskie systemy zapewnienia bezpieczeństwa pasz.
Ocena uczestników
- Na zakończenie szkolenia uczestnicy dostają certyfikaty uczestnictwa sygnowane logo Bureau Veritas Polska.
Grupa docelowa
Pełnomocnicy ds. jakości, członkowie zespołów HACCP, osoby odpowiedzialne za wdrożenie nowych lub utrzymywanie istniejących systemów; osoby zaangażowane w doradztwo w zakresie systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności i ich auditowanie.
Warunki uczestnictwa
- Zalecana wcześniejsza znajomość systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP.
Czas trwania
1 dzień
Sprawdź aktualne szkolenia otwarte
Zapytaj o szkolenie zamknięte