Znakowanie produktów spożywczych

H13 – Znakowanie żywności w oparciu o nowe wymagania unijne

Zapisz się na szkolenie

Korzyści

Dzięki szkoleniu zapoznają się Państwo z wymaganiami prawnymi w zakresie poprawnego znakowania – właściwego opisu, który powinien znaleźć się na etykietach produktów spożywczych (właściwe etykietowanie).

Zakres szkolenia

  • podstawowe obowiązki podmiotów branży spożywczej w zakresie znakowania żywności;
  • omówienie wymagań Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)  NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności
  • cel wprowadzenia zmian w rozporządzeniach Parlamentu Europejskiego i Rady (WE)
  • jakie zmiany szykują się po 13.12.2014?
  • omówienie istotnych zmian w wymaganiach prawnych w zakresie znakowania
  • jak przygotować etykietę – obowiązkowe elementy w znakowaniu, prezentacji i reklamie środków spożywczych (wymogi dot. nazwy, terminu przydatności do spożycia, producenta, warunków przechowywania itd.)
Zapisz się na szkolenie

Ocena uczestników

  • Ocena uczestników prowadzona jest poprzez ciągłą ocenę ich zaangażowania w fazie teoretycznej i praktycznej szkolenia;
  • Na zakończenie szkolenia uczestnicy otrzymują certyfikat uczestnictwa w szkoleniu wystawiony przez Bureau Veritas Polska.

Grupa docelowa

Osoby odpowiedzialne za umieszczenie i weryfikację informacji na produktach spożywczych.

czestnictwa

Brak.

Czas trwania

1 dzień

Zapisz się na szkolenie
Sprawdź aktualne szkolenia otwarte
Zapytaj o szkolenia zamknięte