Szkolenie z kategorii Bezpieczeństwo Żywności

Prewencyjne środki nadzoru w Bezpieczeństwie Żywności

O szkoleniu O szkoleniu

Kurs jest przeznaczony dla firm, które eksportują lub planują eksport żywność do USA. Nabędą Państwo wiedzę m.in. nt. nowych wymagań prawnych zawartych w ustawie Food Safety Modernisation Act (FSMA) oraz przygotują się do pełnienia funkcji PCQI – wykwalifikowanej osoby odpowiedzialnej za kontrole prewencyjne żywności.

Szkolenie jest prowadzone metodą aktywizującą: część teoretyczna przekazywana jest w formie wykładu. Część praktyczna  – realizowana poprzez ćwiczenia: praca w małych grupach, „burze mózgów”, wypełnianie dokumentacji, studia przypadków, propozycje rodzaju podejmowanych działań.

Jedyne szkolenie uznawane przez FDA. Kurs prowadzony jest w języku polskim (na materiałach angielskich) i spełnia wymagania szkoleniowe FDA dla osoby mającej pełnić funkcję PCQI (wymagania zawarte w amerykańskiej reformie prawa dotyczącego bezpieczeństwa żywności – FSMA).

 

Ocena i Certyfikaty Ocena i Certyfikaty

Kurs kończy się egzaminem. Uczestnicy otrzymają certyfikat Preventive Controls Qualified Individual.

Dla kogo Dla Kogo

  • Reprezentanci firm eksportujących do USA;
  • Członkowie zespołów ds. HACCP;
  • Audytorzy systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności;
  • Kierownicy, pełnomocnicy oraz specjaliści w zakresie systemów zarządzania jakością
    i bezpieczeństwem żywności;
  • Technolodzy żywności;
  • Osoby chcące uzyskać kwalifikacje do pełnienia funkcji PCQI.
  • FSMA założenia zmiany prawa żywnościowego w USA
  • Przegląd Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
  • Dobre praktyki produkcyjne
  • Biologiczne zagrożenia bezpieczeństwa żywności
  • Wstęp do opracowania planu bezpieczeństwa żywności
  • HACCP czy HARPC?
  • Preventive Controls (środki nadzoru) procesu technologicznego
  • Preventive Controls dla alergenów
  • Preventive Controls sanitarne
  • Preventive Controls w łańcuchu dostaw
  • Weryfikacja i walidacja
  • Plan wycofania produktu
  • Prowadzenie i utrzymywanie zapisów

Absolwentka Akademii Rolniczo-Technicznej w Olsztynie (dzisiejszy Uniwersytet Warmińsko Mazurski) kierunek zootechnika oraz studiów podyplomowych na Politechnice Łódzkiej na wydziale chemii spożywczej: zarządzania jakością w przemyśle spożywczym i podyplomowych studiów pedagogicznych. Odbyła liczne szkolenia doskonalące oraz (…)

Czytaj więcej

Absolwent Politechniki Łódzkiej. Magister inżynier Biotechnologii o specjalności Mikrobiologia Techniczna. Współpracę z Bureau Veritas Polska rozpoczął w 2003 roku. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate, polskie i europejskie, doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem (…)

Czytaj więcej

Absolwent Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na kierunku Wydziału Technologii Żywności. Współpracę z Bureau Veritas rozpoczął w 2010r. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem żywności. Podczas prowadzenia (…)

Czytaj więcej

Absolwentka Wydziału Technologii Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie i Studium Podyplomowego Polityki Warszawskiej – Zarządzanie Jakością, Środowiskiem i Bezpieczeństwem Pracy. Posiada wieloletnie doświadczenie praktyczne w zakresie GHP, GMP, HACCP i SZBŻ i SZJ, (…)

Czytaj więcej

13.11.2019

Warszawa

4470zł + VAT

Zgodnie z wytycznymi FSMA materiały na szkoleniu są w języku angielskim.

  • FSMA założenia zmiany prawa żywnościowego w USA
  • Przegląd Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
  • Dobre praktyki produkcyjne
  • Biologiczne zagrożenia bezpieczeństwa żywności
  • Wstęp do opracowania planu bezpieczeństwa żywności
  • HACCP czy HARPC?
  • Preventive Controls (środki nadzoru) procesu technologicznego
  • Preventive Controls dla alergenów
  • Preventive Controls sanitarne
  • Preventive Controls w łańcuchu dostaw
  • Weryfikacja i walidacja
  • Plan wycofania produktu
  • Prowadzenie i utrzymywanie zapisów

Absolwentka Akademii Rolniczo-Technicznej w Olsztynie (dzisiejszy Uniwersytet Warmińsko Mazurski) kierunek zootechnika oraz studiów podyplomowych na Politechnice Łódzkiej na wydziale chemii spożywczej: zarządzania jakością w przemyśle spożywczym i podyplomowych studiów pedagogicznych. Odbyła liczne szkolenia doskonalące oraz (…)

Czytaj więcej

Absolwent Politechniki Łódzkiej. Magister inżynier Biotechnologii o specjalności Mikrobiologia Techniczna. Współpracę z Bureau Veritas Polska rozpoczął w 2003 roku. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate, polskie i europejskie, doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem (…)

Czytaj więcej

Absolwent Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na kierunku Wydziału Technologii Żywności. Współpracę z Bureau Veritas rozpoczął w 2010r. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem żywności. Podczas prowadzenia (…)

Czytaj więcej

Absolwentka Wydziału Technologii Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie i Studium Podyplomowego Polityki Warszawskiej – Zarządzanie Jakością, Środowiskiem i Bezpieczeństwem Pracy. Posiada wieloletnie doświadczenie praktyczne w zakresie GHP, GMP, HACCP i SZBŻ i SZJ, (…)

Czytaj więcej

13.11.2019

Warszawa

4470zł + VAT

Zgodnie z wytycznymi FSMA materiały na szkoleniu są w języku angielskim.

Zapisz się na newsletter Bureau Veritas i bądź na bieżąco!