Absolwent Politechniki Łódzkiej. Magister inżynier Biotechnologii o specjalności Mikrobiologia Techniczna. Współpracę z Bureau Veritas Polska rozpoczął w 2003 roku. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate, polskie i europejskie, doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem żywności. Wyróżnia się bardzo dobrą znajomością branży mięsnej oraz uregulowań prawnych w zakresie bezpieczeństwa żywności w Polsce i Unii Europejskiej.
Podczas prowadzenia szkoleń umiejętnie łączy wiedzę teoretyczną ze swoim bogatym doświadczeniem audytorskim. Ciekawe przypadki, z którymi zetknął się w trakcie swojej audytorskiej praktyki urozmaicą każdy program szkoleniowy. Uczestnicy jego szkoleń poznają rzeczywiste zastosowanie wymagań stawianych w takich standardach jak IFS (International Featured Standard), BRC (British Retail Consorcium), HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point – Analiza Zagrożeń i Krytyczne Punkty Kontroli) oraz ISO 22000 (System Zarządzania Bezpieczeństem Żywności). Uprawniony przez CQI/IRCA trener szkolący na Audytora Wiodącego ISO 22000. W przerwach (rzadkich) od stałego kontrolowania bezpieczeństwa żywności relaksuje się grą na gitarze.
ONLINE , 04 październik, Dowiedz się więcej
Warszawa , 07-09 październik 2024, Dowiedz się więcej
Warszawa , 04-06 grudzień 2024, Dowiedz się więcej