Szkolenie z kategorii Zarządzanie jakością

Środki prewencyjne żywności dla ludzi omówienie wymagań CFR21 cz.117 (szkolenie nierejestrowane)

O szkoleniu O szkoleniu

Uczestnicy szkolenia poznają strukturę prawa żywnościowego USA i CFR 21. Zostaną również wyjaśnione wymagania HACCP przez regulacje 117 CFR 21 (dobra praktyka produkcyjna Food Safety Plan for Human Food), a także różnice pomiędzy HACCP, a HARPC, z uwzględnieniem kontroli alergenów, kontroli procesów sanitarnych łańcucha dostaw oraz planu wycofania wyrobu.

Szkolenie nie jest rejestrowane w PCQI.

Ocena i Certyfikaty Ocena i Certyfikaty

Po szkoleniu uczestnicy otrzymują certyfikat Bureau Veritas Polska

Dla kogo Dla Kogo

  • Reprezentanci firm eksportujących do USA;
  • Członkowie zespołów ds. HACCP;
  • Audytorzy systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności;
  • Kierownicy, pełnomocnicy oraz specjaliści w zakresie systemów zarządzania jakością
    i bezpieczeństwem żywności;
  • Technolodzy żywności;
  • Zmiana ustawy o żywności lekach i kosmetykach-tło prawne
  • Czym jest Food Safety Plan
  • Przygotowanie danych do analizy zagrożeń
  • Analiza Zagrożeń
  • Kontrola Procesu
  • Kontrole Alergenów
  • Kontrola Mycia, Dezynfekcji i czynności sanitarnych
  • Program kontroli dostawców
  • Walidacja i weryfikacja
  • Program wycofania wyrobu.
  • Zmiana ustawy o żywności lekach i kosmetykach-tło prawne
  • Czym jest Food Safety Plan
  • Przygotowanie danych do analizy zagrożeń
  • Analiza Zagrożeń
  • Kontrola Procesu
  • Kontrole Alergenów
  • Kontrola Mycia, Dezynfekcji i czynności sanitarnych
  • Program kontroli dostawców
  • Walidacja i weryfikacja
  • Program wycofania wyrobu.

Absolwent Politechniki Łódzkiej. Magister inżynier Biotechnologii o specjalności Mikrobiologia Techniczna. Współpracę z Bureau Veritas Polska rozpoczął w 2003 roku. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate, polskie i europejskie, doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem (…)

Czytaj więcej

Zapisz się na newsletter Bureau Veritas i bądź na bieżąco!