Szanowni Państwo,
w odpowiedzi na oczekiwania naszych klientów, chcielibyśmy zaprosić na drugie Spotkanie Branży Spożywczej – Kryteria Zrównoważonego Rozwoju w Produkcji Żywności, które odbędzie się w Łodzi, w dniach 25-26 maja 2023r.
Podczas tegorocznego spotkania Paulina Szulc Kłosińska, Sustainability Consultant & GHG Verifier przybliży zagadnienia związane z redukcją emisji CO2 oraz zaprezentuje wyzwania, które niosą ze sobą nowe regulacje prawne związane z raportowaniem śladu węglowego dla przedsiębiorstw.
Audytor – Ekspert Jacek Markiewicz poruszy tematykę związaną z monitoringiem środowiskowym na przykładzie wymagań standardu FSSC (Food Safety System Certification).
W drugim dniu spotkania, Kierownik Pionu Certyfikacji branży Agri i Biopaliw Ewa Wanot podsumuje i przedstawi aktualne wymagania certyfikacyjne w świetle nowych przepisów europejskich i krajowych w zakresie przetwórstwa oraz wprowadzania na rynek produktów ekologicznych.
Po południu Kierownik Pionu Certyfikacji Branży Spożywczej Rafał Pietrasik, oprócz przeglądu zarządzania w obszarze IFS, BRC oraz HACCP, poruszy bardzo ciekawe zagadnienie dotyczące marnotrawstwa żywności na podstawie modelu oceny Bureau Veritas.
Tradycją stał się również udział w prelekcjach naszych klientów – w tym roku
będziemy gościć Marzenę Żmijewską z firmy Viking Malt.
Aby umilić przebieg łódzkiego spotkania, zorganizowany zostanie quiz w formie niespodzianki, a wieczorna kolacja będzie okazją do dyskusji, wymiany poglądów oraz nawiązania cennych relacji biznesowych.
Zapraszamy serdecznie,
Bureau Veritas Polska
DZIEŃ 1: 25.05.2022
10.15 – 10.30 |
Wprowadzenie i prezentacja Bureau Veritas Polska – Patrycja Żbikowska |
10.30 – 12.00 |
Monitoring środowiskowy a wymagania standardu FSSC 2022 – Jacek Markiewicz |
12.00-12.45 |
Ślad węglowy a wymagania branży spożywczej Paulina Szulc-Kłosińska |
12.45 – 13.00 |
Przerwa kawowa
|
13.00 – 13.45 |
Redukcje emisji GHG a strategia dekarbonizacji przedsiębiorstwa: quiz – Paulina Szulc-Kłosińska
|
13.45 – 14.45 | Obiad |
14.45 – 15.45 |
Viking Malt: Bezpieczeństwo żywności w procesie produkcji słodów i zbóż prażonych – analiza procesu produkcji oraz kontroli jakości produktów – Marzena Żmijewska
|
15.45 – 16.00 | Przerwa kawowa |
16.00 – 17.00 |
Tematyczny QUIZ filmowy
|
20.00 – 23.00 | Uroczysta kolacja |
DZIEŃ 2: 26.05.2022
10.00 – 11.30 | Przegląd zarządzania według standardów BRC, IFS oraz HACCP – Rafał Pietrasik |
11.30-12.30 |
Podsumowanie i aktualizacja wymagań: certyfikacja produktów ekologicznych – Ewa Wanot
|
12.30 – 12.45 |
Przerwa kawowa
|
12.45 – 13.15 |
Ankieta
|
13.15 – 13.45 |
Zagadnienie marnotrastwa żywności: model oceny Bureau Veritas – Rafał Pietrasik
|
14.00 | Zakończenie spotkania oraz finger lunch |
Termin i miejsce: 25-26 maja 2023r., Hotel Stare Kino, Łódź
Koszt spotkania:
1570 zł netto (koszt z cateringiem);
1630 zł netto (koszt z cateringiem i parkingiem na 2 doby)*
Istnieje również możliwość rezerwacji noclegów przez Bureau Veritas Polska (265 zł netto/pokój 1os. ze śniadaniem, 339 zł netto/ pokój 2os. ze śniadaniem) lub bezpośrednio na stronie hotelu.
*parking hotelowy posiada bardzo ograniczoną liczbę miejsc, można także skorzystać z parkingów miejskich
Kontakt do organizatorów:
Patrycja ŻBIKOWSKA, patrycja.zbikowska@bureauveritas.com, 601 699 309
Joanna WESOŁOWICZ, joanna.wesolowicz@bureauveritas.com, 601 330 012
Rafał PIETRASIK, rafal.pietrasik@bureauveritas.com, 601 757 525
Jacek MARKIEWICZ, jacek.markiewicz@bureauveritas.com, 601 668 796
Ewa WANOT, ewa.wanot@bureauvertias.com, 691 803 185
Piotr TOMCZYKOWSKI, piotr.tomczykowski@bureauvertias.com, 601 304 564
DZIEŃ 1: 25.05.2022
10.15 – 10.30 |
Wprowadzenie i prezentacja Bureau Veritas Polska – Patrycja Żbikowska |
10.30 – 12.00 |
Monitoring środowiskowy a wymagania standardu FSSC 2022 – Jacek Markiewicz |
12.00-12.45 |
Ślad węglowy a wymagania branży spożywczej Paulina Szulc-Kłosińska |
12.45 – 13.00 |
Przerwa kawowa
|
13.00 – 13.45 |
Redukcje emisji GHG a strategia dekarbonizacji przedsiębiorstwa: quiz – Paulina Szulc-Kłosińska
|
13.45 – 14.45 | Obiad |
14.45 – 15.45 |
Viking Malt: Bezpieczeństwo żywności w procesie produkcji słodów i zbóż prażonych – analiza procesu produkcji oraz kontroli jakości produktów – Marzena Żmijewska
|
15.45 – 16.00 | Przerwa kawowa |
16.00 – 17.00 |
Tematyczny QUIZ filmowy
|
20.00 – 23.00 | Uroczysta kolacja |
DZIEŃ 2: 26.05.2022
10.00 – 11.30 | Przegląd zarządzania według standardów BRC, IFS oraz HACCP – Rafał Pietrasik |
11.30-12.30 |
Podsumowanie i aktualizacja wymagań: certyfikacja produktów ekologicznych – Ewa Wanot
|
12.30 – 12.45 |
Przerwa kawowa
|
12.45 – 13.15 |
Ankieta
|
13.15 – 13.45 |
Zagadnienie marnotrastwa żywności: model oceny Bureau Veritas – Rafał Pietrasik
|
14.00 | Zakończenie spotkania oraz finger lunch |
Termin i miejsce: 25-26 maja 2023r., Hotel Stare Kino, Łódź
Koszt spotkania:
1570 zł netto (koszt z cateringiem);
1630 zł netto (koszt z cateringiem i parkingiem na 2 doby)*
Istnieje również możliwość rezerwacji noclegów przez Bureau Veritas Polska (265 zł netto/pokój 1os. ze śniadaniem, 339 zł netto/ pokój 2os. ze śniadaniem) lub bezpośrednio na stronie hotelu.
*parking hotelowy posiada bardzo ograniczoną liczbę miejsc, można także skorzystać z parkingów miejskich
Kontakt do organizatorów:
Patrycja ŻBIKOWSKA, patrycja.zbikowska@bureauveritas.com, 601 699 309
Joanna WESOŁOWICZ, joanna.wesolowicz@bureauveritas.com, 601 330 012
Rafał PIETRASIK, rafal.pietrasik@bureauveritas.com, 601 757 525
Jacek MARKIEWICZ, jacek.markiewicz@bureauveritas.com, 601 668 796
Ewa WANOT, ewa.wanot@bureauvertias.com, 691 803 185
Piotr TOMCZYKOWSKI, piotr.tomczykowski@bureauvertias.com, 601 304 564
Absolwent Politechniki Łódzkiej. Magister inżynier Biotechnologii o specjalności Mikrobiologia Techniczna. Współpracę z Bureau Veritas Polska rozpoczął w 2003 roku. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate, polskie i europejskie, doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem (…)
Czytaj więcej
Absolwent Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na kierunku Wydziału Technologii Żywności. Współpracę z Bureau Veritas rozpoczął w 2010r. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem żywności. Podczas prowadzenia (…)
Czytaj więcej