Absolwentka Wydziału Chemii Uniwersytetu Opolskiego. W 2000r. ukończyła studia podyplomowe w zakresie Chemii kosmetycznej Politechniki Warszawskiej. W 2006 w szkole Głównej Handlowej uzyskała tytuł Menadżera Jakości. Od 2000r. ściśle związana z przemysłem farmaceutycznym, kosmetycznym, wyrobów medycznych oraz przemysłem spożywczym – szeroko pojętej branży FMGC gdzie pełniła funkcje kierownika laboratorium mikrobiologicznego, zastępcy kierownika Kontroli Jakości czy Dyrektora Działu Zarządzania Jakością. Ze wszystkich Systemów Jakości łącznie z GMP, BRC, które wdrażała w firmach od podstaw wydobyć i wdrożyć tylko to co niezbędne dla firmy, co przyniesie realne korzyści jednocześnie oglądając każdą wydaną na ten cel złotówkę. Ekspert w dziedzinie GMP, GLP, ISO 9001, 14001, 18001, 15378,17025, 22000, 13485, 31000, BRC CP, HACCP, Tesco non food standard.