Szkolenie z kategorii Bezpieczeństwo żywności

Znakowanie żywności w oparciu o nowe wymagania unijne

O szkoleniu O szkoleniu

Dzięki szkoleniu zapoznają się Państwo z wymaganiami prawnymi w zakresie poprawnego znakowania żywności – właściwego opisu, który powinien znaleźć się na etykietach produktów spożywczych (właściwe etykietowanie).

Ocena i Certyfikaty Ocena i Certyfikaty

  • Ocena uczestników prowadzona jest poprzez ciągłą ocenę ich zaangażowania w fazie teoretycznej i praktycznej szkolenia;
  • Na zakończenie szkolenia uczestnicy otrzymują certyfikat uczestnictwa w szkoleniu wystawiony przez Bureau Veritas Polska.

Dla kogo Dla Kogo

Osoby odpowiedzialne za umieszczenie i weryfikację znakowania na produktach spożywczych.

  • podstawowe obowiązki podmiotów branży spożywczej w zakresie znakowania żywności;
  • omówienie wymagań Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat znakowania produktów spożywczych (ogólne wymagania)
  • omówienie istotnych zmian w wymaganiach prawnych w zakresie znakowania żywności
  • jak przygotować etykietę – obowiązkowe elementy w znakowaniu, prezentacji i reklamie środków spożywczych (wymogi dot. nazwy, terminu przydatności do spożycia/ daty minimalnej trwałości, numeru partii, producenta, składu, warunków przechowywania, alergenów, wartości odżywczej i energetycznej),
  • ocena w praktyce etykiet klienta/ trenera

Brak.

  • podstawowe obowiązki podmiotów branży spożywczej w zakresie znakowania żywności;
  • omówienie wymagań Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat znakowania produktów spożywczych (ogólne wymagania)
  • omówienie istotnych zmian w wymaganiach prawnych w zakresie znakowania żywności
  • jak przygotować etykietę – obowiązkowe elementy w znakowaniu, prezentacji i reklamie środków spożywczych (wymogi dot. nazwy, terminu przydatności do spożycia/ daty minimalnej trwałości, numeru partii, producenta, składu, warunków przechowywania, alergenów, wartości odżywczej i energetycznej),
  • ocena w praktyce etykiet klienta/ trenera

Absolwent Politechniki Łódzkiej. Magister inżynier Biotechnologii o specjalności Mikrobiologia Techniczna. Współpracę z Bureau Veritas Polska rozpoczął w 2003 roku. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate, polskie i europejskie, doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem (…)

Czytaj więcej

Absolwent Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na kierunku Wydziału Technologii Żywności. Współpracę z Bureau Veritas rozpoczął w 2010r. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem żywności. Podczas prowadzenia (…)

Czytaj więcej

Absolwentka Wydziału Technologii Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie i Studium Podyplomowego Polityki Warszawskiej – Zarządzanie Jakością, Środowiskiem i Bezpieczeństwem Pracy. Posiada wieloletnie doświadczenie praktyczne w zakresie GHP, GMP, HACCP i SZBŻ i SZJ, (…)

Czytaj więcej

Brak.

Zapisz się na newsletter Bureau Veritas i bądź na bieżąco!