Dzięki szkoleniu poznają Państwo wymagania standardu GlobalGAP oraz wymagania jakie niesie certyfikacja tego systemu.
Osoby odpowiedzialne za wdrożenie Global GAP lub weryfikację tego systemu.
– zakres
– struktura
– opcje certyfikacji
– proces rejestracji
– proces oceny (w tym kontrole niezapowiedziane i nadzorujące)
– sankcje
– historia i zarządzanie miejscem produkcji
– prowadzenie zapisów i wewnętrzna kontrola
– higiena
– zdrowie, bezpieczeństwo i ochrona pracowników
– podwykonawcy
– zarządzanie odpadami
– ochrona środowiska
– reklamacje
– wycofanie/zwrot produktów
– ochrona żywności
– status GlobalG.A.P.
– używanie logo
– identyfikacja i segregacja produktów
– bilans masy
– deklaracja polityki bezpieczeństwa żywności
– zabezpieczenie przed fałszowaniem żywności
– produkty niezgodne
– identyfikowalność
– materiał rozmnożeniowy
– zarządzanie glebą i jej ochorna
– stosowanie nawozów
– gospodarka wodna
– integrowana ochrona roślin
– środki ochrony roślin
– wyposażenie
– zarządzanie miejscem produkcji
– zarządzanie glebą
– podłoża
– działania przed zbiorem
– zbiór i postępowanie z produktem po zbiorze
5. Wymagania dla modułu oceny ryzyka praktyk socjalnych (GRASP)
– przedstawiciel pracowników
– skargi/zażalenia
– deklaracja dobrych praktyk socjalnych
– dostęp do krajowych regulacji prawnych dotyczących pracy
– umowy pracownicze
– wypłaty/przekazy pieniężne
– wynagrodzenia
– zatrudnianie nieletnich
– dostęp do podstawowej edukacji
– rejestracja czasu pracy
– godziny pracy i przerwy
Brak.
– zakres
– struktura
– opcje certyfikacji
– proces rejestracji
– proces oceny (w tym kontrole niezapowiedziane i nadzorujące)
– sankcje
– historia i zarządzanie miejscem produkcji
– prowadzenie zapisów i wewnętrzna kontrola
– higiena
– zdrowie, bezpieczeństwo i ochrona pracowników
– podwykonawcy
– zarządzanie odpadami
– ochrona środowiska
– reklamacje
– wycofanie/zwrot produktów
– ochrona żywności
– status GlobalG.A.P.
– używanie logo
– identyfikacja i segregacja produktów
– bilans masy
– deklaracja polityki bezpieczeństwa żywności
– zabezpieczenie przed fałszowaniem żywności
– produkty niezgodne
– identyfikowalność
– materiał rozmnożeniowy
– zarządzanie glebą i jej ochorna
– stosowanie nawozów
– gospodarka wodna
– integrowana ochrona roślin
– środki ochrony roślin
– wyposażenie
– zarządzanie miejscem produkcji
– zarządzanie glebą
– podłoża
– działania przed zbiorem
– zbiór i postępowanie z produktem po zbiorze
5. Wymagania dla modułu oceny ryzyka praktyk socjalnych (GRASP)
– przedstawiciel pracowników
– skargi/zażalenia
– deklaracja dobrych praktyk socjalnych
– dostęp do krajowych regulacji prawnych dotyczących pracy
– umowy pracownicze
– wypłaty/przekazy pieniężne
– wynagrodzenia
– zatrudnianie nieletnich
– dostęp do podstawowej edukacji
– rejestracja czasu pracy
– godziny pracy i przerwy
Absolwent Politechniki Łódzkiej. Magister inżynier Biotechnologii o specjalności Mikrobiologia Techniczna. Współpracę z Bureau Veritas Polska rozpoczął w 2003 roku. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate, polskie i europejskie, doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem (…)
Czytaj więcej
Absolwent Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na kierunku Wydziału Technologii Żywności. Współpracę z Bureau Veritas rozpoczął w 2010r. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem żywności. Podczas prowadzenia (…)
Czytaj więcej
Absolwentka Wydziału Technologii Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie i Studium Podyplomowego Polityki Warszawskiej – Zarządzanie Jakością, Środowiskiem i Bezpieczeństwem Pracy. Posiada wieloletnie doświadczenie praktyczne w zakresie GHP, GMP, HACCP i SZBŻ i SZJ, (…)
Czytaj więcejBrak.