Szkolenie z kategorii Bezpieczeństwo Żywności

HACCP w praktyce

O szkoleniu O szkoleniu

Na szkoleniu zdobędą Państwo niezbędną wiedzę na temat wymagań oraz funkcjonowania systemu HACCP. Na kursie dowiecie się o strukturze i wymaganiach systemu HACCP – czym jest system HACCP w praktyce i jaką rolę w jego skutecznym funkcjonowaniu odgrywają Dobre Praktyki Produkcyjne (GMP) oraz Dobre Praktyki Higieniczne (GHP).

Ocena i Certyfikaty Ocena i Certyfikaty

  • Ocena uczestników prowadzona jest poprzez ciągłą ocenę ich zaangażowania w fazie teoretycznej i praktycznej szkolenia oraz na podstawie wyniku testu pisemnego;
  • Na zakończenie szkolenia uczestnicy dostają certyfikat uczestnictwa w szkoleniu;

Dla kogo Dla Kogo

Pracownicy wszystkich szczebli, osoby odpowiedzialne za wdrożenie nowych lub utrzymywanie istniejących systemów; kandydaci na auditorów wewnętrznych; osoby zaangażowane w doradztwo w zakresie systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności i ich auditowanie.

Szkolenie przeznaczone jest dla wszystkich osób pracujących bądź chcących pracować w firmach, lokalach gastronomicznych czy zakładach kontroli jakości branży spożywczej zajmujących się dystrybucją, magazynowaniem i produkcją żywności, a także do producentów dodatków do żywności, detergentów i opakowań, maszyn oraz pozostałych osób mających kontakty z produktami spożywczymi.

  • Przegląd metod zarządzania bezpieczeństwem Żywności;
  • Wymagania formalno-prawne;
  • Analiza kodeksu GMP, planu HACCP;
  • Opis produktu wg zasad HACCP
  • Wyznaczanie punktów kontrolnych (CP,PRP,OPRP)
  • Identyfikacja i wyznaczenie Krytycznych Punktów Kontroli- CCP oraz ustalenie limitów krytycznych

Absolwent Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na kierunku Wydziału Technologii Żywności. Współpracę z Bureau Veritas rozpoczął w 2010r. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem żywności. Podczas prowadzenia (…)

Czytaj więcej

  • Zalecana wcześniejsza znajomość systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP.
  • Przegląd metod zarządzania bezpieczeństwem Żywności;
  • Wymagania formalno-prawne;
  • Analiza kodeksu GMP, planu HACCP;
  • Opis produktu wg zasad HACCP
  • Wyznaczanie punktów kontrolnych (CP,PRP,OPRP)
  • Identyfikacja i wyznaczenie Krytycznych Punktów Kontroli- CCP oraz ustalenie limitów krytycznych

Absolwent Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na kierunku Wydziału Technologii Żywności. Współpracę z Bureau Veritas rozpoczął w 2010r. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem żywności. Podczas prowadzenia (…)

Czytaj więcej

  • Zalecana wcześniejsza znajomość systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP.

Zapisz się na newsletter Bureau Veritas i bądź na bieżąco!