Szkolenie z kategorii Bezpieczeństwo Żywności

Audytor Wiodący Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności

O szkoleniu O szkoleniu

Dzięki szkoleniu będą Państwo potrafili praktyczne i profesjonalne przygotować audity  systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności (ISO 22000, HACCP, GMP/GHP, BRC, IFS).

Ocena i Certyfikaty Ocena i Certyfikaty

  • Ocena uczestników prowadzona jest poprzez ciągłą ocenę ich zaangażowania w fazie teoretycznej i praktycznej szkolenia;
  • Na zakończenie szkolenia uczestnicy otrzymują certyfikat uczestnictwa w szkoleniu wystawiony przez Bureau Veritas Polska.

Dla kogo Dla Kogo

  • Osoby wyznaczone do przeprowadzania i zarządzania auditami bezpieczeństwa żywności, auditami dostawców.
  • Przegląd metod zarządzania bezpieczeństwem żywności (ISO 22000, GMP/GHP, BRC / IFS);
  • Wymagania formalno-prawne: Nowy pakiet higieniczny (Rozporządzenia nr 178,852,853,882, 854);
  • Analiza kodeksu GMP, planu HACCP;
  • Omówienie wymagań normy ISO 22 000:2005, normy BRC;
  • Wprowadzenie do standardu IFS:2007;
  • Identyfikowalność w Łańcuchu Dostaw;
  • Analiza Ryzyka i Wycofanie produktów z rynku;
  • Auditowanie – cel i planowanie auditów, a także sposobu przeprowadzenia efektywnego auditu i jego raportowania (ISO 19011);
  • Dokumentacja auditu: listy kontrolne, raporty z auditu, raporty niezgodności.

Absolwentka Akademii Rolniczo-Technicznej w Olsztynie (dzisiejszy Uniwersytet Warmińsko Mazurski) kierunek zootechnika oraz studiów podyplomowych na Politechnice Łódzkiej na wydziale chemii spożywczej: zarządzania jakością w przemyśle spożywczym i podyplomowych studiów pedagogicznych. Odbyła liczne szkolenia doskonalące oraz (…)

Czytaj więcej

Absolwent Politechniki Łódzkiej. Magister inżynier Biotechnologii o specjalności Mikrobiologia Techniczna. Współpracę z Bureau Veritas Polska rozpoczął w 2003 roku. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate, polskie i europejskie, doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem (…)

Czytaj więcej

Absolwent Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na kierunku Wydziału Technologii Żywności. Współpracę z Bureau Veritas rozpoczął w 2010r. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem żywności. Podczas prowadzenia (…)

Czytaj więcej

Absolwentka Wydziału Technologii Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie i Studium Podyplomowego Polityki Warszawskiej – Zarządzanie Jakością, Środowiskiem i Bezpieczeństwem Pracy. Posiada wieloletnie doświadczenie praktyczne w zakresie GHP, GMP, HACCP i SZBŻ i SZJ, (…)

Czytaj więcej

  • Średnie wykształcenie;
  • Umiejętność pisemnego raportowania;
  • Zalecana wcześniejsza znajomość metod zarządzania bezpieczeństwem żywności (HACCP, GMP/GHP, BRC).
  • Przegląd metod zarządzania bezpieczeństwem żywności (ISO 22000, GMP/GHP, BRC / IFS);
  • Wymagania formalno-prawne: Nowy pakiet higieniczny (Rozporządzenia nr 178,852,853,882, 854);
  • Analiza kodeksu GMP, planu HACCP;
  • Omówienie wymagań normy ISO 22 000:2005, normy BRC;
  • Wprowadzenie do standardu IFS:2007;
  • Identyfikowalność w Łańcuchu Dostaw;
  • Analiza Ryzyka i Wycofanie produktów z rynku;
  • Auditowanie – cel i planowanie auditów, a także sposobu przeprowadzenia efektywnego auditu i jego raportowania (ISO 19011);
  • Dokumentacja auditu: listy kontrolne, raporty z auditu, raporty niezgodności.

Absolwentka Akademii Rolniczo-Technicznej w Olsztynie (dzisiejszy Uniwersytet Warmińsko Mazurski) kierunek zootechnika oraz studiów podyplomowych na Politechnice Łódzkiej na wydziale chemii spożywczej: zarządzania jakością w przemyśle spożywczym i podyplomowych studiów pedagogicznych. Odbyła liczne szkolenia doskonalące oraz (…)

Czytaj więcej

Absolwent Politechniki Łódzkiej. Magister inżynier Biotechnologii o specjalności Mikrobiologia Techniczna. Współpracę z Bureau Veritas Polska rozpoczął w 2003 roku. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate, polskie i europejskie, doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem (…)

Czytaj więcej

Absolwent Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na kierunku Wydziału Technologii Żywności. Współpracę z Bureau Veritas rozpoczął w 2010r. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem żywności. Podczas prowadzenia (…)

Czytaj więcej

Absolwentka Wydziału Technologii Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie i Studium Podyplomowego Polityki Warszawskiej – Zarządzanie Jakością, Środowiskiem i Bezpieczeństwem Pracy. Posiada wieloletnie doświadczenie praktyczne w zakresie GHP, GMP, HACCP i SZBŻ i SZJ, (…)

Czytaj więcej

  • Średnie wykształcenie;
  • Umiejętność pisemnego raportowania;
  • Zalecana wcześniejsza znajomość metod zarządzania bezpieczeństwem żywności (HACCP, GMP/GHP, BRC).

Zapisz się na newsletter Bureau Veritas i bądź na bieżąco!