Szkolenie z kategorii Bezpieczeństwo Żywności

GlobalGAP- Dobra Praktyka Rolnicza

O szkoleniu O szkoleniu

Dzięki szkoleniu poznają Państwo wymagania standardu GlobalGAP oraz wymagania jakie niesie certyfikacja tego systemu.

Ocena i Certyfikaty Ocena i Certyfikaty

  • Na zakończenie szkolenia uczestnicy otrzymują certyfikat uczestnictwa w szkoleniu wystawiony przez Bureau Veritas Polska.

Dla kogo Dla Kogo

Osoby odpowiedzialne za wdrożenie Global GAP lub weryfikację tego systemu.

  • GlobalGAP- historia, rozwój standardu;
  • GlobalGAP w Polsce;
  • Praktyczna interpretacja wymagań GlobalGAP;

MODUŁ PODSTAWOWY

  • Przechowywanie zapisów i kontrola wewnętrzna
  • Historia i zarządzanie miejscem produkcji
  • Zdrowie, bezpieczeństwo i ochrona pracowników
  • Gospodarka odpadami
  • Ochrona środowiska
  • Reklamacje
  • Identyfikowalność

MODUŁ DLA ROŚLIN UPRAWNYCH

  • Identyfikowalność
  • Materiał rozmnożeniowy
  • Historia i zarządzanie miejscem produkcji
  • Zarządzanie glebą
  • Stosowanie nawozów
  • Nawadnianie
  • Integrowana ochrona roślin
  • Środki ochrony roślin

OWOCE I WARZYWA

  • Materiał rozmnożeniowy
  • Zarządzanie glebą i podłożem
  • Nawadnianie
  • Zbiór
  • Postępowanie z wyrobem po zbiorze

Absolwentka Akademii Rolniczo-Technicznej w Olsztynie (dzisiejszy Uniwersytet Warmińsko Mazurski) kierunek zootechnika oraz studiów podyplomowych na Politechnice Łódzkiej na wydziale chemii spożywczej: zarządzania jakością w przemyśle spożywczym i podyplomowych studiów pedagogicznych. Odbyła liczne szkolenia doskonalące oraz (…)

Czytaj więcej

Absolwent Politechniki Łódzkiej. Magister inżynier Biotechnologii o specjalności Mikrobiologia Techniczna. Współpracę z Bureau Veritas Polska rozpoczął w 2003 roku. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate, polskie i europejskie, doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem (…)

Czytaj więcej

Absolwent Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na kierunku Wydziału Technologii Żywności. Współpracę z Bureau Veritas rozpoczął w 2010r. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem żywności. Podczas prowadzenia (…)

Czytaj więcej

Absolwentka Wydziału Technologii Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie i Studium Podyplomowego Polityki Warszawskiej – Zarządzanie Jakością, Środowiskiem i Bezpieczeństwem Pracy. Posiada wieloletnie doświadczenie praktyczne w zakresie GHP, GMP, HACCP i SZBŻ i SZJ, (…)

Czytaj więcej

Brak.

  • GlobalGAP- historia, rozwój standardu;
  • GlobalGAP w Polsce;
  • Praktyczna interpretacja wymagań GlobalGAP;

MODUŁ PODSTAWOWY

  • Przechowywanie zapisów i kontrola wewnętrzna
  • Historia i zarządzanie miejscem produkcji
  • Zdrowie, bezpieczeństwo i ochrona pracowników
  • Gospodarka odpadami
  • Ochrona środowiska
  • Reklamacje
  • Identyfikowalność

MODUŁ DLA ROŚLIN UPRAWNYCH

  • Identyfikowalność
  • Materiał rozmnożeniowy
  • Historia i zarządzanie miejscem produkcji
  • Zarządzanie glebą
  • Stosowanie nawozów
  • Nawadnianie
  • Integrowana ochrona roślin
  • Środki ochrony roślin

OWOCE I WARZYWA

  • Materiał rozmnożeniowy
  • Zarządzanie glebą i podłożem
  • Nawadnianie
  • Zbiór
  • Postępowanie z wyrobem po zbiorze

Absolwentka Akademii Rolniczo-Technicznej w Olsztynie (dzisiejszy Uniwersytet Warmińsko Mazurski) kierunek zootechnika oraz studiów podyplomowych na Politechnice Łódzkiej na wydziale chemii spożywczej: zarządzania jakością w przemyśle spożywczym i podyplomowych studiów pedagogicznych. Odbyła liczne szkolenia doskonalące oraz (…)

Czytaj więcej

Absolwent Politechniki Łódzkiej. Magister inżynier Biotechnologii o specjalności Mikrobiologia Techniczna. Współpracę z Bureau Veritas Polska rozpoczął w 2003 roku. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate, polskie i europejskie, doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem (…)

Czytaj więcej

Absolwent Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na kierunku Wydziału Technologii Żywności. Współpracę z Bureau Veritas rozpoczął w 2010r. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem żywności. Podczas prowadzenia (…)

Czytaj więcej

Absolwentka Wydziału Technologii Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie i Studium Podyplomowego Polityki Warszawskiej – Zarządzanie Jakością, Środowiskiem i Bezpieczeństwem Pracy. Posiada wieloletnie doświadczenie praktyczne w zakresie GHP, GMP, HACCP i SZBŻ i SZJ, (…)

Czytaj więcej

Brak.

Zapisz się na newsletter Bureau Veritas i bądź na bieżąco!