Podczas szkolenia zapoznają się Państwo z różnymi sposobami oceny i zapobiegania sytuacjom kryzysowym w przemyśle spożywczym. Program został zaplanowany w taki sposób, aby po ukończeniu szkolenia „Food defense” uczestnik był przygotowany zarówno na działania prewencyjne z zakresu obrony żywności (ocena stopnia narażenia producenta na atak, sposoby ochrony produkcji przed dostępem osób niepowołanych, budowa świadomości personelu w zakresie bezpieczeństwa żywności), jak też na działania w momencie, gdy dochodzi do konieczności wdrożenia zarządzania kryzysowego (ocena powagi sytuacji, reakcja i dopasowanie działań).
Kierownictwo wyższego i średniego szczebla, kierownicy działów jakości, pracownicy działów kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności. Osoby zaangażowane w budowę i utrzymanie systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności. Osoby dedykowane do sztabów kryzysowych. Wyznaczeni pracownicy działów produkcyjnych lub inni, chcący zdobyć wiedzę i umiejętności w ww. zakresie.
Zalecana wcześniejsza znajomość standardów bezpieczeństwa żywności.
Absolwent Politechniki Łódzkiej. Magister inżynier Biotechnologii o specjalności Mikrobiologia Techniczna. Współpracę z Bureau Veritas Polska rozpoczął w 2003 roku. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate, polskie i europejskie, doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem (…)
Czytaj więcej
Absolwent Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na kierunku Wydziału Technologii Żywności. Współpracę z Bureau Veritas rozpoczął w 2010r. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem żywności. Podczas prowadzenia (…)
Czytaj więcej
Absolwentka Wydziału Technologii Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie i Studium Podyplomowego Polityki Warszawskiej – Zarządzanie Jakością, Środowiskiem i Bezpieczeństwem Pracy. Posiada wieloletnie doświadczenie praktyczne w zakresie GHP, GMP, HACCP i SZBŻ i SZJ, (…)
Czytaj więcejZalecana wcześniejsza znajomość standardów bezpieczeństwa żywności.