Szkolenie z kategorii Bezpieczeństwo Żywności

Omówienie GMP + B4

O szkoleniu O szkoleniu

Na szkoleniu zapoznają się Państwo z wymaganiami standardu GMP+B4 w zakresie transportu ładunku paszowego.

 

Ocena i Certyfikaty Ocena i Certyfikaty

  • Ocena uczestników prowadzona jest poprzez ciągłą ocenę ich zaangażowania w fazie teoretycznej i praktycznej szkolenia;
  • Na zakończenie szkolenia uczestnicy otrzymują certyfikat uczestnictwa w szkoleniu wystawiony przez Bureau Veritas Polska.

 

 

Dla kogo Dla Kogo

  • osoby odpowiedzialne za wdrożenie nowych lub utrzymywanie istniejących systemów,
  • osoby zaangażowane w doradztwo w zakresie systemów zarządzania i ich auditowanie.
  • kierownicy
  • menadżerowie
  • Inne osoby zainteresowne poszerzeniem wiedzy
  1. Wprowadzenie do systemu certyfikacji GMP+ FSA. Struktura GMP+ Feed Certification. Dostępne zakresy i ich zastosowanie. Dokumenty systemu i struktura standardu
  2. Omówienie wymagań systemu GMP + B4 oraz dokumentów powiązanych
    • Założenia i cele systemu
    • System zarządzania zgodny z wymaganiami GMP+. Weryfikacja i usprawnienia
    • Elementy programu warunków wstępnych
    • Identyfikacja i śledzenie drogi produktów
    • System wczesnego ostrzegania EWS oraz wycofanie produktów
    • Elementy systemu HACCP
    • Baza IDTF.  Klasyfikacje produktów. Ładunki zabronione
    • Wymogi dla kolejności transportu, czyszczenia i dezynfekcji
    • Procedura akceptacji ładowni wg. GMP+

Absolwentka Akademii Rolniczo-Technicznej w Olsztynie (dzisiejszy Uniwersytet Warmińsko Mazurski) kierunek zootechnika oraz studiów podyplomowych na Politechnice Łódzkiej na wydziale chemii spożywczej: zarządzania jakością w przemyśle spożywczym i podyplomowych studiów pedagogicznych. Odbyła liczne szkolenia doskonalące oraz (…)

Czytaj więcej

Absolwent Politechniki Łódzkiej. Magister inżynier Biotechnologii o specjalności Mikrobiologia Techniczna. Współpracę z Bureau Veritas Polska rozpoczął w 2003 roku. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate, polskie i europejskie, doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem (…)

Czytaj więcej

Absolwent Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na kierunku Wydziału Technologii Żywności. Współpracę z Bureau Veritas rozpoczął w 2010r. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem żywności. Podczas prowadzenia (…)

Czytaj więcej

Absolwentka Wydziału Technologii Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie i Studium Podyplomowego Polityki Warszawskiej – Zarządzanie Jakością, Środowiskiem i Bezpieczeństwem Pracy. Posiada wieloletnie doświadczenie praktyczne w zakresie GHP, GMP, HACCP i SZBŻ i SZJ, (…)

Czytaj więcej

  1. Wprowadzenie do systemu certyfikacji GMP+ FSA. Struktura GMP+ Feed Certification. Dostępne zakresy i ich zastosowanie. Dokumenty systemu i struktura standardu
  2. Omówienie wymagań systemu GMP + B4 oraz dokumentów powiązanych
    • Założenia i cele systemu
    • System zarządzania zgodny z wymaganiami GMP+. Weryfikacja i usprawnienia
    • Elementy programu warunków wstępnych
    • Identyfikacja i śledzenie drogi produktów
    • System wczesnego ostrzegania EWS oraz wycofanie produktów
    • Elementy systemu HACCP
    • Baza IDTF.  Klasyfikacje produktów. Ładunki zabronione
    • Wymogi dla kolejności transportu, czyszczenia i dezynfekcji
    • Procedura akceptacji ładowni wg. GMP+

Absolwentka Akademii Rolniczo-Technicznej w Olsztynie (dzisiejszy Uniwersytet Warmińsko Mazurski) kierunek zootechnika oraz studiów podyplomowych na Politechnice Łódzkiej na wydziale chemii spożywczej: zarządzania jakością w przemyśle spożywczym i podyplomowych studiów pedagogicznych. Odbyła liczne szkolenia doskonalące oraz (…)

Czytaj więcej

Absolwent Politechniki Łódzkiej. Magister inżynier Biotechnologii o specjalności Mikrobiologia Techniczna. Współpracę z Bureau Veritas Polska rozpoczął w 2003 roku. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate, polskie i europejskie, doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem (…)

Czytaj więcej

Absolwent Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na kierunku Wydziału Technologii Żywności. Współpracę z Bureau Veritas rozpoczął w 2010r. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem żywności. Podczas prowadzenia (…)

Czytaj więcej

Absolwentka Wydziału Technologii Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie i Studium Podyplomowego Polityki Warszawskiej – Zarządzanie Jakością, Środowiskiem i Bezpieczeństwem Pracy. Posiada wieloletnie doświadczenie praktyczne w zakresie GHP, GMP, HACCP i SZBŻ i SZJ, (…)

Czytaj więcej

Zapisz się na newsletter Bureau Veritas i bądź na bieżąco!