Szkolenie z kategorii Bezpieczeństwo żywności

Omówienie normy ISO 22000:2018

O szkoleniu O szkoleniu

Dzięki szkoleniu będą Państwo rozumieli wymagania oraz funkcjonowanie standardu ISO 22000:2018. Dowiedzą się Państwo jakie korzyści wypływają z dostosowania Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności (HACCP, IFS, BRC) do wymagań międzynarodowej normy ISO 22000 oraz poznają różnice między standardami obowiązującymi w branży spożywczej (BRC, IFS, ISO 22000).

Ocena i Certyfikaty Ocena i Certyfikaty

  • Ocena uczestników prowadzona jest poprzez ciągłą ocenę ich zaangażowania w fazie teoretycznej i praktycznej szkolenia oraz gdy trener uzna za słuszne na podstawie testu końcowego;
  • Na zakończenie szkolenia uczestnicy otrzymują certyfikat uczestnictwa w szkoleniu wystawiony przez Bureau Veritas Polska

Dla kogo Dla Kogo

Pracownicy wszystkich szczebli, osoby odpowiedzialne za wdrożenie nowych lub utrzymywanie istniejących systemów; auditorzy wewnętrzni; osoby zaangażowane w doradztwo w zakresie systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności i ich auditowanie.

  • Wymagania normy ISO 22000:2018
  • Przejście z normy ISO 22000:2005 na ISO 22000:2018
  • Określenie i wdrożenie strategii przejścia na 22000:2018
  • Cele i założenia normyISO 22000:2018
  • Pojęcia i definicje
  • Planowanie ścieżki przejścia na nową wersję certyfikatu ISO 22000:2018
  • Zalecana wcześniejsza znajomość systemu HACCP;
  • Zalecane przeczytanie Normy ISO22000:2005 przed szkolenie.
  • Wymagania normy ISO 22000:2018
  • Przejście z normy ISO 22000:2005 na ISO 22000:2018
  • Określenie i wdrożenie strategii przejścia na 22000:2018
  • Cele i założenia normyISO 22000:2018
  • Pojęcia i definicje
  • Planowanie ścieżki przejścia na nową wersję certyfikatu ISO 22000:2018

Absolwent Politechniki Łódzkiej. Magister inżynier Biotechnologii o specjalności Mikrobiologia Techniczna. Współpracę z Bureau Veritas Polska rozpoczął w 2003 roku. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate, polskie i europejskie, doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem (…)

Czytaj więcej

Absolwent Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na kierunku Wydziału Technologii Żywności. Współpracę z Bureau Veritas rozpoczął w 2010r. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem żywności. Podczas prowadzenia (…)

Czytaj więcej

Absolwentka Wydziału Technologii Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie i Studium Podyplomowego Polityki Warszawskiej – Zarządzanie Jakością, Środowiskiem i Bezpieczeństwem Pracy. Posiada wieloletnie doświadczenie praktyczne w zakresie GHP, GMP, HACCP i SZBŻ i SZJ, (…)

Czytaj więcej

  • Zalecana wcześniejsza znajomość systemu HACCP;
  • Zalecane przeczytanie Normy ISO22000:2005 przed szkolenie.

Zapisz się na newsletter Bureau Veritas i bądź na bieżąco!