Szkolenie z kategorii Bezpieczeństwo żywności

System bezpieczeństwa żywności QS. Omówienie, zasady, zakres.

Ocena i Certyfikaty Ocena i Certyfikaty

Certyfikat uczestnictwa w szkoleniu.

Dla kogo Dla Kogo

Szkolenie dedykowane dla producentów materiałów paszowych i mieszanek paszowych.

  • Podstawowe cele i założenia systemu QS
  • Zakresy sytemu QS (+ VLOG add on module)
  • Zasady prowadzenia zapisów, archiwizacji i aktualizacji dokumentacji
  • Plan HACCP
  • Audyty wewnętrzne
  • Program warunków wstępnych (higiena, infrastruktura, nadzór nad wyposażeniem, DDD)
  • Zasady prowadzenia zakupów zgodnie z QS
  • Weryfikacja dostawców i akceptowalne certyfikaty dostawców – aneks 9.1
  • Zakupy – zasady gatekeeper’a – aneks 9.2
  • Zakupy – produkty z olejów i tłuszczów roślinnych – aneks 9.7
  • Zakupy – (była) żywność
  • Zasady zakupu usługi transportu i magazynowania w firmach zewnętrznych
  • Zasady magazynowania produktów luzem i opakowanych
  • Identyfikowalność i pobór próbek do badań, częstotliwość analiz – QS-EasyPlan Feed
  • Zasady sprzedaży i informacji klienta o statusie QS towarów
  • Incydenty i zarządzanie kryzysem – Paper of incydent (feed)

Absolwent Politechniki Łódzkiej. Magister inżynier Biotechnologii o specjalności Mikrobiologia Techniczna. Współpracę z Bureau Veritas Polska rozpoczął w 2003 roku. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate, polskie i europejskie, doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem (…)

Czytaj więcej

Absolwent Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na kierunku Wydziału Technologii Żywności. Współpracę z Bureau Veritas rozpoczął w 2010r. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem żywności. Podczas prowadzenia (…)

Czytaj więcej

Absolwentka Wydziału Technologii Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie i Studium Podyplomowego Polityki Warszawskiej – Zarządzanie Jakością, Środowiskiem i Bezpieczeństwem Pracy. Posiada wieloletnie doświadczenie praktyczne w zakresie GHP, GMP, HACCP i SZBŻ i SZJ, (…)

Czytaj więcej

  • Podstawowe cele i założenia systemu QS
  • Zakresy sytemu QS (+ VLOG add on module)
  • Zasady prowadzenia zapisów, archiwizacji i aktualizacji dokumentacji
  • Plan HACCP
  • Audyty wewnętrzne
  • Program warunków wstępnych (higiena, infrastruktura, nadzór nad wyposażeniem, DDD)
  • Zasady prowadzenia zakupów zgodnie z QS
  • Weryfikacja dostawców i akceptowalne certyfikaty dostawców – aneks 9.1
  • Zakupy – zasady gatekeeper’a – aneks 9.2
  • Zakupy – produkty z olejów i tłuszczów roślinnych – aneks 9.7
  • Zakupy – (była) żywność
  • Zasady zakupu usługi transportu i magazynowania w firmach zewnętrznych
  • Zasady magazynowania produktów luzem i opakowanych
  • Identyfikowalność i pobór próbek do badań, częstotliwość analiz – QS-EasyPlan Feed
  • Zasady sprzedaży i informacji klienta o statusie QS towarów
  • Incydenty i zarządzanie kryzysem – Paper of incydent (feed)

Absolwent Politechniki Łódzkiej. Magister inżynier Biotechnologii o specjalności Mikrobiologia Techniczna. Współpracę z Bureau Veritas Polska rozpoczął w 2003 roku. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate, polskie i europejskie, doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem (…)

Czytaj więcej

Absolwent Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na kierunku Wydziału Technologii Żywności. Współpracę z Bureau Veritas rozpoczął w 2010r. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem żywności. Podczas prowadzenia (…)

Czytaj więcej

Absolwentka Wydziału Technologii Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie i Studium Podyplomowego Polityki Warszawskiej – Zarządzanie Jakością, Środowiskiem i Bezpieczeństwem Pracy. Posiada wieloletnie doświadczenie praktyczne w zakresie GHP, GMP, HACCP i SZBŻ i SZJ, (…)

Czytaj więcej

Zapisz się na newsletter Bureau Veritas i bądź na bieżąco!