Szkolenie z kategorii Bezpieczeństwo żywności

Warsztaty Food Defense – Obrona Żywności i Zarządzanie Kryzysowe

O szkoleniu O szkoleniu

Podczas szkolenia zapoznają się Państwo z różnymi sposobami oceny i zapobiegania sytuacjom kryzysowym w przemyśle spożywczym. Program został zaplanowany w taki sposób, aby po ukończeniu szkolenia „Food defense” uczestnik był przygotowany zarówno na działania prewencyjne z zakresu obrony żywności (ocena stopnia narażenia producenta na atak, sposoby ochrony produkcji przed dostępem osób niepowołanych, budowa świadomości personelu w zakresie bezpieczeństwa żywności), jak też na działania w momencie, gdy dochodzi do konieczności wdrożenia zarządzania kryzysowego (ocena powagi sytuacji, reakcja i dopasowanie działań).

Ocena i Certyfikaty Ocena i Certyfikaty

  • Ocena Państwa uczestnictwa w szkoleniu prowadzona jest poprzez ciągłą ocenę zaangażowania w fazie teoretycznej i praktycznej szkolenia;
  • Na zakończenie szkolenia dostają Państwo certyfikat uczestnictwa

Dla kogo Dla Kogo

Kierownictwo wyższego i średniego szczebla, kierownicy działów jakości, pracownicy działów kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności.  Osoby zaangażowane w budowę i utrzymanie systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności. Osoby dedykowane do sztabów kryzysowych. Wyznaczeni pracownicy działów produkcyjnych lub inni, chcący zdobyć wiedzę i umiejętności w ww. zakresie.

  • Obrona żywności:
    – Wymagania międzynarodowych standardów: ISO TS 22002-1, IFS (nowy rozdział IFS v.6 Food Defense),
    BRC, PAS 96
    – Zalecenia Światowej Organizacji Zdrowia (WHO)
  • „Warstwy” obrony żywności
  • Ocena ryzyka narażenia na atak związanego z przedsiębiorstwem i jego działalnością
    – dla wyrobu, lokalizacji i rodzaju biznesu
    – warsztaty z analizy zagrożeń
  • Środki nadzoru
    –  Jak testować system pod kątem obrony żywności?
  • Budowa świadomości w zakresie Food Defense
  • Przygotowanie do zarządzania kryzysowego
    – Istota tzw. ‘małych kryzysów’ (np. reklamacje)
  • Budowa sztabu kryzysowego
  • Ćwiczenia i warsztaty

Absolwent Politechniki Łódzkiej. Magister inżynier Biotechnologii o specjalności Mikrobiologia Techniczna. Współpracę z Bureau Veritas Polska rozpoczął w 2003 roku. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate, polskie i europejskie, doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem (…)

Czytaj więcej

Absolwent Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na kierunku Wydziału Technologii Żywności. Współpracę z Bureau Veritas rozpoczął w 2010r. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem żywności. Podczas prowadzenia (…)

Czytaj więcej

Absolwentka Wydziału Technologii Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie i Studium Podyplomowego Polityki Warszawskiej – Zarządzanie Jakością, Środowiskiem i Bezpieczeństwem Pracy. Posiada wieloletnie doświadczenie praktyczne w zakresie GHP, GMP, HACCP i SZBŻ i SZJ, (…)

Czytaj więcej

Zalecana wcześniejsza znajomość  standardów bezpieczeństwa żywności.

  • Obrona żywności:
    – Wymagania międzynarodowych standardów: ISO TS 22002-1, IFS (nowy rozdział IFS v.6 Food Defense),
    BRC, PAS 96
    – Zalecenia Światowej Organizacji Zdrowia (WHO)
  • „Warstwy” obrony żywności
  • Ocena ryzyka narażenia na atak związanego z przedsiębiorstwem i jego działalnością
    – dla wyrobu, lokalizacji i rodzaju biznesu
    – warsztaty z analizy zagrożeń
  • Środki nadzoru
    –  Jak testować system pod kątem obrony żywności?
  • Budowa świadomości w zakresie Food Defense
  • Przygotowanie do zarządzania kryzysowego
    – Istota tzw. ‘małych kryzysów’ (np. reklamacje)
  • Budowa sztabu kryzysowego
  • Ćwiczenia i warsztaty

Absolwent Politechniki Łódzkiej. Magister inżynier Biotechnologii o specjalności Mikrobiologia Techniczna. Współpracę z Bureau Veritas Polska rozpoczął w 2003 roku. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate, polskie i europejskie, doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem (…)

Czytaj więcej

Absolwent Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na kierunku Wydziału Technologii Żywności. Współpracę z Bureau Veritas rozpoczął w 2010r. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem żywności. Podczas prowadzenia (…)

Czytaj więcej

Absolwentka Wydziału Technologii Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie i Studium Podyplomowego Polityki Warszawskiej – Zarządzanie Jakością, Środowiskiem i Bezpieczeństwem Pracy. Posiada wieloletnie doświadczenie praktyczne w zakresie GHP, GMP, HACCP i SZBŻ i SZJ, (…)

Czytaj więcej

Zalecana wcześniejsza znajomość  standardów bezpieczeństwa żywności.

Zapisz się na newsletter Bureau Veritas i bądź na bieżąco!