Szkolenie z kategorii Bezpieczeństwo żywności

Wymagania IFS Logistics 2.3.

O szkoleniu O szkoleniu

Zapoznanie z wymaganiami IFS Logistics 2.3 i zastosowanie ich w praktyce.

Standard IFS Logistics powstał w 2003 roku, skierowany jest do firm zajmujących się magazynowaniem i transportem. Często jest wymogiem współpracy z wieloma firmami handlowymi, głównie z Niemiec oraz Francji.

Ocena i Certyfikaty Ocena i Certyfikaty

Po szkoleniu uczestnicy otrzymują certyfikat.

  1. Wstęp i rozpoczęcie
  2. Wprowadzenie do systemów IFS,
  3. Wymagania IFS Logistics 2.3:

    Odpowiedzialność wyższego kierownictwa

    System zarządzania jakością i bezpieczeństwem produktu: Zadania zespołu HACCP, Zagrożenia bezpieczeństwa żywności w logistyce

    Zarządzanie zasobami

    Realizacja usług

    Pomiary, analizy, ulepszenia

    Obrona żywności i inspekcje zewnętrzne

  4. Protokół auditu systemu IFS Logistics 2.3
  5. Pytania I dyskusja
  1. Wstęp i rozpoczęcie
  2. Wprowadzenie do systemów IFS,
  3. Wymagania IFS Logistics 2.3:

    Odpowiedzialność wyższego kierownictwa

    System zarządzania jakością i bezpieczeństwem produktu: Zadania zespołu HACCP, Zagrożenia bezpieczeństwa żywności w logistyce

    Zarządzanie zasobami

    Realizacja usług

    Pomiary, analizy, ulepszenia

    Obrona żywności i inspekcje zewnętrzne

  4. Protokół auditu systemu IFS Logistics 2.3
  5. Pytania I dyskusja

Absolwent Politechniki Łódzkiej. Magister inżynier Biotechnologii o specjalności Mikrobiologia Techniczna. Współpracę z Bureau Veritas Polska rozpoczął w 2003 roku. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate, polskie i europejskie, doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem (…)

Czytaj więcej

Absolwent Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na kierunku Wydziału Technologii Żywności. Współpracę z Bureau Veritas rozpoczął w 2010r. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem żywności. Podczas prowadzenia (…)

Czytaj więcej

Absolwentka Wydziału Technologii Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie i Studium Podyplomowego Polityki Warszawskiej – Zarządzanie Jakością, Środowiskiem i Bezpieczeństwem Pracy. Posiada wieloletnie doświadczenie praktyczne w zakresie GHP, GMP, HACCP i SZBŻ i SZJ, (…)

Czytaj więcej

Zapisz się na newsletter Bureau Veritas i bądź na bieżąco!