Podczas szkolenia zapoznają się Państwo ze szczegółową misją i wizją FSSC 22000* oraz podstawowymi różnicami pomiędzy FSSC 22000 a innymi schematami certyfikacji dla branży spożywczej, a także zasadami audytowania. Jako, że system jest stosowany przez duże organizacje z silną pozycja na rynku, wymóg FSSC przekłada się również na dostawców. Podczas szkolenia poznają Państwo kluczowe wymagania liderów rynku spożywczego oraz dowiedzą się, na co należy zwrócić szczególną uwagę przy wdrożeniu lub/i certyfikacji na zgodność z FSSC.
*FSSC 22000 – system oparty na międzynarodowych i niezależnych standardach ISO 22000 oraz ISO/TS 22002-1 (względnie PAS 220). W pełni uznany przez GFSI (Global Food Safety Initiative) i jednostki akredytujące na całym świecie. FSSC jest ciągle rozwijany aby mógł być stosowany przez wszystkie ogniwa łańcucha dostaw. System został opracowany i jest promowany przez CIAA (Confederation of the Food and Drink Industries of the European Union). FSSC stosowane jest przez duże organizacje z silną pozycja na rynku (np. Danone, Nestle, Kraft Foods, Unilever) jak również przez ich dostawców. System FSSC wspierany jest przez producentów produktów spożywczych, szczególnie w przypadku producentów półproduktów do dalszego przerobu.
Ocena Państwa uczestnictwa w szkoleniu prowadzona jest poprzez ciągłą ocenę zaangażowania w fazie teoretycznej i praktycznej szkolenia; Na zakończenie szkolenia dostają Państwo certyfikat uczestnictwa.
Producenci żywności, producenci dodatków do żywności (również takich jak gazy: O2, CO2, Ar, N2), zakłady zajmujące się pakowaniem i konfekcjonowaniem żywności (np. plastrowanie i pakowanie w atmosferze ochronnej).
Profil: kierownictwo wyższego i średniego szczebla, kierownicy działów jakości, pracownicy działów kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności. Osoby zaangażowane w budowę i utrzymanie systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności (pełnomocnicy zarządów). Wyznaczeni pracownicy działów produkcyjnych lub inni, chcący zdobyć wiedzę i umiejętności w ww. zakresie.
Zalecana wcześniejsza znajomość standardów bezpieczeństwa żywności.
Absolwent Politechniki Łódzkiej. Magister inżynier Biotechnologii o specjalności Mikrobiologia Techniczna. Współpracę z Bureau Veritas Polska rozpoczął w 2003 roku. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate, polskie i europejskie, doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem (…)
Czytaj więcej
Absolwent Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na kierunku Wydziału Technologii Żywności. Współpracę z Bureau Veritas rozpoczął w 2010r. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem żywności. Podczas prowadzenia (…)
Czytaj więcej
Absolwentka Wydziału Technologii Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie i Studium Podyplomowego Polityki Warszawskiej – Zarządzanie Jakością, Środowiskiem i Bezpieczeństwem Pracy. Posiada wieloletnie doświadczenie praktyczne w zakresie GHP, GMP, HACCP i SZBŻ i SZJ, (…)
Czytaj więcejZalecana wcześniejsza znajomość standardów bezpieczeństwa żywności.