Na szkoleniu zapoznają się Państwo z wymaganiami jakościowymi stawianymi producentom, przetwórcom, handlowcom, transportowi prowadzącym działalność w branży paszowej. Standard GMP + 2006 PDV określa wymogi bezpieczeństwa produktów paszowych (pasz). System spójny jest z dyrektywami i rozporządzeniami UE, w tym rozporządzeniem 183/2005 Parlamentu Europejskiego. Podczas szkolenia zostaną Państwu przedstawione standardy GMP B 2 i GMP B 3 (2007), dotyczące handlu, magazynowania, przetwarzania i produkcji – ich cechy wspólne i różnice. Standardy wymagają niezależnej certyfikacji.
Pełnomocnicy ds. jakości, członkowie zespołów HACCP, osoby odpowiedzialne za wdrożenie nowych lub utrzymywanie istniejących systemów; osoby zaangażowane w doradztwo w zakresie systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności i ich auditowanie.
Prezentacje oraz warsztaty:
Prezentacje oraz warsztaty:
Absolwent Politechniki Łódzkiej. Magister inżynier Biotechnologii o specjalności Mikrobiologia Techniczna. Współpracę z Bureau Veritas Polska rozpoczął w 2003 roku. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate, polskie i europejskie, doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem (…)
Czytaj więcej
Absolwent Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na kierunku Wydziału Technologii Żywności. Współpracę z Bureau Veritas rozpoczął w 2010r. Audytor i Trener w sektorze spożywczym. Posiada bogate doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem żywności. Podczas prowadzenia (…)
Czytaj więcej
Absolwentka Wydziału Technologii Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie i Studium Podyplomowego Polityki Warszawskiej – Zarządzanie Jakością, Środowiskiem i Bezpieczeństwem Pracy. Posiada wieloletnie doświadczenie praktyczne w zakresie GHP, GMP, HACCP i SZBŻ i SZJ, (…)
Czytaj więcej